„Urážíte lidi, kteří se skládají na váš plat. Odstupte!“ Soukromníci udeřili na Štěcha

18.06.2017 16:34

Předseda Strany soukromníků Petr Bajer vyzval předsedu Senátu Milana Štěcha k odstoupení ze všech funkcí. Zároveň však uvádí, že Štěchova slova na adresu živnostníků mohou být i panikou. „Oranžová loď se potápí a tonoucí se stébla chytá,“ řekl.

„Urážíte lidi, kteří se skládají na váš plat. Odstupte!“ Soukromníci udeřili na Štěcha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer

Štěch na sebe upoutal pozornost výrokem, kdy navrhl zvýšení daňových podmínek pro osoby samostatně výdělečné činné. „Vyzývám otevřeně pana Štěcha k odstoupení ze všech funkcí. Není to člověk na svém místě, svým vystoupením napadl všechny, kteří ho ze svých daní platí,“ uvedl Bajer. 

Poukázal následně na to, že většina živnostníků a podnikatelů je poctivých a nezaslouží si strefování do vlastních řad ze strany sociální demokracie a hnutí ANO. Domnívá se, že tomu je právě naopak. 

„Jestli mají politici jakákoli podezření vůči podnikatelům, měli by věřit finančním úřadům. Zapomněli na to, že těch poctivých je většina a bývali to i příznivci sociální demokracie, hlavně ti drobní podnikatelé. Teď ale tomu dal expředseda odborů korunu. Zřejmě dělají sociální demokraté vše pro to, aby se nakonec nedostali ani do sněmovny,“ zmínil Bajer a rýpl si do ČSSD, že malé živnostníky záměrně strana likviduje. 

„My bychom přivítali alternativu, jakousi dobrovolnou možnost, platby minimální daně podle obratu, ale zdůrazňuji jen na dobrovolné bázi. Živnostník má přece jen shánět práci, pracovat, a ne se zabývat papírováním. Pro poctivého podnikatele bude určitě lepší, když dá na daních i o něco víc, ale nebude muset platit účetní. Paušální daň nastavená podle obratu by tohle vyřešila,“ dodal Bajer.

Závěrem pak Štěchovi vzkázal, že by měl zkusit chvíli nebýt politikem a živit se sám. „Zamyslete se, pane Štěchu, nad tím, že urážíte lidi, kteří se skládají na váš plat,“ zakončil Bajer a dodal, že Štěch je evidentně mimo realitu.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…