„Uviděl jsem ženu v bikinách a neovládl jsem se. Slyšel jsem hlasy v mé hlavě.“ Neuvěřitelná obhajoba Afghánce u rakouského soudu

24.11.2017 7:55

Soud ve Vídni včera poslal na tři a půl roku do vězení afghánského migranta, který se letos v létě pokusil znásilnil mladou ženu. Přímo za bílého dne ve vyhledávané rekreační oblasti Donaupark.

„Uviděl jsem ženu v bikinách a neovládl jsem se. Slyšel jsem hlasy v mé hlavě.“ Neuvěřitelná obhajoba Afghánce u rakouského soudu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Čtyřiadvacetiletá žena se opalovala na trávníku u Dunaje v bikinách, když k ní najednou přiběhl afghánský mladík. Osahával ji a násilím ji chtěl přimět k pohlavnímu styku. Naštěstí kolemjdoucí uslyšeli zoufalý křik mladé ženy a přiběhli ji včas na pomoc. Sexuchtivého Afghánce poté drželi až do té doby, než si pro něj přišla policie. K incidentu došlo dvaadvacátého června letošního roku a finální rozsudek vynesl soud právě včera.

Afghánský žadatel o azyl spáchaný trestný čin od začátku vyšetřování nijak nepopíral. „Odešel jsem ze svého bytu s tímto úmyslem. Když jsem uviděl ženu v bikinách, úplně jsem ztratil hlavu a nebyl schopen se kontrolovat. Pokusu o znásilnění samozřejmě lituji. Měl jsem vyhledat doktora,“ konstatoval muž, který do Rakouska přišel před sedmi lety a uvedl tehdy, že je o dva roky mladší. Jako nezletilý měl větší šanci získat azyl.

Jako důvod, proč odešel ze své země, uvedl ekonomické důvody a také skutečnost, že v Rakousku lze žít klidnější život. Ve své nové zemi nicméně nemohl najít práci. Především proto, že musel opustit školu poté, co obtěžoval svoji spolužačku. „Myslel jsem si, že by se mohla stát mojí přítelkyní,“ zdůvodňoval Afghánec svůj přehnaný zájem o dívku. V případě pokusu o znásilnění mohl dostat i nižší trest.

Přes doznání se k trestnému činu si však příliš nezískal soudce, který měl jeho případ na starosti. Vedle toho, že byl v době spáchání sexuálního deliktu opilý, se vymlouval na to, že údajně slyší ve své hlavě hlasy, které jej v podstatě přinutily dívku obtěžovat. Po několikanásobném psychologickém vyšetření však došli experti k názoru, že si s nimi afghánský žadatel o azyl pouze zahrává a ve skutečnosti nemá žádné psychické obtíže.

„Zkoušel nás obelhat. Žádné hlasy v hlavě rozhodně neslyší. Pouze lže a fantazíruje, aby si zajistil nižší trest,“ uvedl u soudu renomovaný psychiatr. Předchozí sexuální obtěžování a pokusy obelhat psychiatra mu před soudem přitížily a příští tři a půl roku tak stráví ve vězení. O případné deportaci afghánského mladíka po absolvování uloženého trestu se před soudem nehovořilo, a to vzhledem k neklidné bezpečnostní situaci v jeho rodné zemi.

reklama

autor: pro

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…