„Už to proboha neprotahuj a umři jako chlap!“ Redaktorka ČT se neudržela u dnešní Sněmovny s Babišem

06.09.2017 21:21

Poslanecká sněmovna ústavní většinou rozhodla o tom, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš a jeho první zástupce Jaroslav Faltýnek budou vydáni k trestnímu stíhání v kauze farmy Čapí hnízdo. K hlasování došlo po šesti hodinách sněmovní debaty. Nejen na tyto diskuse reagují lidé na sociálních sítích, ale také komentátoři v České televizi.

„Už to proboha neprotahuj a umři jako chlap!“ Redaktorka ČT se neudržela u dnešní Sněmovny s Babišem
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Politolog Daniel Kroupa z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem poukázal na to, že se Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek stavějí do rolí obětí, proti kterým je vedeno spiknutí. Proč to dělají? Jde jim o nerozhodnuté voliče, kteří by se teď od hnutí ANO mohli odklonit. Babiš a Faltýnek proto veřejnosti říkají příběh, který voliče u hnutí ANO udrží. Příběh, který teď vypráví hnutí ANO, podle něho říká, že Babiš a jeho kolegové bojují proti korupci a „staré struktury“ se je snaží zničit. „To je jednoduchý a srozumitelný příběh. Tohle je taková typická konspirační teorie,“ shrnul Kroupa.

Šídlo ve studiu ČT připomněl, že Andrej Babiš svou kauzu srovnává s tzv. Kubiceho zprávou. To, co se děje kolem Čapího hnízda, je přitom s tzv. Kubiceho zprávou zcela nesrovnatelné. Kubiceho zprávu přinesl do sněmovny jeden policista – Jan Kubice, který poukazoval na určitá rizika. Přitom dodnes není jasné, co přesně ta zpráva obsahovala. S kauzou Čapí hnízdo je to ale jiná situace, protože tady jde o policejní případ, na jehož vyšetřování dohlíží státní zástupce.

„To není žádná akce osamělého policisty, jak se nám snaží vsugerovat nejenom Andrej Babiš nebo Jaroslav Faltýnek. Ve stejném duchu mluví i prezident republiky, mimochodem, což mi připadá dost nebezpečné, tak to prostě není,“ konstatoval Šídlo.  

Na to, co se dnes dělo ve sněmovně, reagovali lidé na sociálních sítích. Krátce a stručně se k dění ve sněmovně vyjádřila např. sportovní redaktorka ČT Darina Vymětalíková. „Tak už to proboha neprotahuj a umři jako chlap!“ napsala dáma na sociální síti Twitter.

Novinář Petr Kamberský si v analýze sněmovní debaty také přisadil. „Reportéři pracující v Parlamentu České republiky by měli dostávat zvláštní příplatky za práci v toxickém prostředí,“ napsal taktéž na sociální síti Twitter. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…