„Vaše krev je prolita.“ Klára Samková a její pravda o islámu

19.08.2018 19:21

Advokátka Klára Samková se na svém facebookovém profilu zamyslela nad komentářem serveru Reflex.cz, který uvádí, co je to džihád.

„Vaše krev je prolita.“ Klára Samková a její pravda o islámu
Foto: archiv
Popisek: Klára Samková

„Vždycky jsem tvrdila, že výklad islámu mne vlastně nezajímá – zajímá mne pouze to, jak se islám vztahuje nárokově k Evropě, evropskému právu a civilizaci. Prostě že se s muslimy o výklad fatev hádat fakt nebudu... No a vidíte, už jsem vzdělávána, ať chci, nebo ne. Jistěže je potřeba znát ideologii nepřítele, ale když se tak na to dívám z druhé strany, i to je vlastně úspěšná forma džihádu, přinutit mě a nás všechny se zajímat a studovat témata, která nám jsou vlastně šumák... Nicméně abyste taky věděli, co je to ten ‚džihád‘,“ podotkla Samková. 

Anketa

Je pro vás 21. srpen 1968 bolavé téma?

17%
83%
hlasovalo: 13618 lidí

Následně zmínila dvě poučky: „Zeptali se posla Alláha na ten nejlepší džihád. Řekl: „Nejlepší džihád je ten, ve kterém je váš kůň zabit a vaše krev je prolita.“ (Zaznamenal Ibn Hibbán.) „Neexistuje žádná duše, která umře a přijímá od Alláha odměnu, která by byla potěšena, že by se vrátila na tento svět, i kdyby jí měl být dán svět a vše v něm kromě mučedníka (zabitého v džihádu). Ten se chce vrátit zpět na tento svět, aby byl opět zabit na stezce Alláha (tj. v džihádu). Je to kvůli velké odměně, o které ví, že ji mučedník dostane.“ (Muslim)

Celý příspěvek Kláry Samkové:

Vždycky jsem tvrdila, že výklad islámu mne vlastně nezajímá- zajímá mne pouze to, jak se islám vztahuje nárokově k Evropě, evropskému právu a civilizaci. Prostě, že se s muslimy o výklad fatev hádat fakt nebudu... No a vidíte, už jsem vzdělávána ať chci nebo ne. Jistěže je potřeba znát ideologii nepřítele, ale když se tak na to dívám z druhé strany, i to je vlastně úspěšná forma džihádu, přinutit mě a nás všechny se zajímat a studovat témata, která nám jsou vlastně šumák... Nicméně, abyste taky věděli, co je to ten "džihád"

„Zeptali se posla Alláha na ten nejlepší džihád. Řekl: „Nejlepší džihád je ten, ve kterém je váš kůň zabit a vaše krev je prolita.“ (Zaznamenal Ibn Hibbán.)

„Neexistuje žádná duše, která umře a přijímá od Alláha odměnu, která by byla potěšena, že by se vrátila na tento svět, i kdyby jí měl být dán svět a vše v něm kromě mučedníka (zabitého v džihádu). Ten se chce vrátit zpět na tento svět, aby byl opět zabit na stezce Alláha (tj. v džihádu). Je to kvůli velké odměně, o které ví, že ji mučedník dostane.“ (Muslim)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …