,,Vím, jaké kompro měli na Klause ml.” Člen Trikolóry vystoupil z řady

24.03.2021 7:11

Václav Klaus mladší na sociálních sítích oznámil, že se stahuje z veřejného života, že už nemá sílu dál vést Trikolóru, jelikož mu chybí energie. Člen Trikolóry se za to na Klause pořádně rozzlobil. Vyčetl mu, že takto se z postu předsedy strany neodchází. Zvláště ne, když je republika v ohrožení. Jenže také napsal, že Klausovi mladšímu rozumí. Prý na něj byl přichystán odpudivý útok.

,,Vím, jaké kompro měli na Klause ml.” Člen Trikolóry vystoupil z řady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Šéf Trikolóry Václav Klaus mladší oznámil, že se vším praští. Trikolóru prý už nepovede ani do sněmovních voleb, které proběhnou na počátku října tohoto roku.

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

„Po zralé úvaze jsem se rozhodl, že nepovedu Trikolóru do sněmovních voleb 2021, nebudu sám nikam kandidovat a ukončím veřejné aktivity,“ napsal Klaus.

Na tom, co hájil, tedy štíhlý svébytný stát, by prý neměnil vůbec nic, ale od roku 2017 mu prý schází pozitivní energie. Přičítá to tehdejšímu rozpadu rodiny.

„Chyba je ve mně. Nemám energii a prostě nemůžu teď svolávat ostatní na zteč, když vím, že bych sám šel bez chuti. Všechno na světě je práce. Kandidovat jen jakoby ‚proti Pirátům‘ je stejně jako ‚proti Babišovi‘ – politický nesmysl. Když chcete někoho porazit či ho oslabit – musíte sám posílit a strhávat lidi pod svůj pozitivní program. Že je někdo druhý takový nebo makový – to je program pro komentátory, ne pro lidi, co jsou na hřišti,“ napsal Klaus na sociální síti Facebook.

Psali jsme: Přišel a řekl ,,podívejte se na Facebook". Tak odešel Klaus ml. Zní i jiné věci

Takovýto způsob odcházení se ani trochu nelíbil členovi Trikolóry, absolventovi Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, Martinu Chmelovi.

„Pár vět k odchodu VKML a bez servítků: 1. Jelikož vím, jaké ‚kompro‘ na něj oponenti měli, a že by do toho zatáhli jeho rodinu, tak se nedivím jeho odchodu 2. Patřím k drtivé většině členů, kteří jsou na něj velmi naštvaní. Tímto způsobem se neodchází. Odchod má být ‚štafetový‘,“ zdůraznil.

Nespecifikoval však, co přesně se na Klause mladšího údajně chystalo.

Má totiž pocit, že je Česká republika ohrožena. Prý se blíží nepřítel.

„Je to stejné, jako když by velitel organizoval domobranu proti blížícímu se vpádu cizího vojska a chvíli před bitvou by to ten velitel náhle vzdal a nechal to na jiných. Mám to také vzdát? To nejde. V sázce je příliš mnoho a nikdy bych si neodpustil, když bych nebojoval,“ rozčílil se.

První místopředsedkyně Trikolóry a poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková v duchu Václava Klause staršího zvolala „nic nekončí, jedeme dál“.

Odchod VKML

Odchod VKML

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…