„Vláda sem potají vozí migranty!“ A ministr Herman...

17.09.2017 22:23

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) trpělivě odpovídal na dotaz jednoho ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Občan je přesvědčen, že česká vláda potají přijímá migranty a chce od ministra kultury slyšet, proč to dělá. Herman opakovaně vysvětloval, že vláda potají žádné migranty nepřijímá.

„Vláda sem potají vozí migranty!“ A ministr Herman...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz napsal ministrovi kultury Danielu Hermanovi, že česká vláda vozí potají do naší vlasti migranty, umísťuje je do různých krajů a ještě jim přiděluje obecné byty. Je přesvědčen, že jsme takto přijali už desítky tisíc migrantů.

„A nesnažte se prosím zapírat. Minulý týden jsem osobně sledoval muslimskou arabskou rodinu, jak vchází do paneláku s obecními byty, takže tam zjevně bydlí. Na zvoncích ale jsou jenom česká jména, takže tam jsou asi potají. Objevil jsem tak ještě další dvě muslimské imigrantské rodiny v obecních bytech v okolí mého bydliště v brněnské čtvrti. Není Vám hanba, lhát a ohrožovat naše životy?“ zeptal se naštvaně občan.

Herman usedl k počítači a začal občanovi vysvětlovat, že nic takového se neděje. „Toto jsou naprosté nesmysly, co píšete. A navíc jsem přesvědčený, že to i dobře víte, že tady vědomě šíříte nepravdy,“ odvětil ministr.

Anketa

Jak hodnotíte svou životní úroveň

36%
46%
10%
hlasovalo: 8434 lidí

Tím mohla výměna názorů skončit, jenže občana ministrova odpověď neuspokojila a rozvíjel svou myšlenku ještě v pěti dalších dotazech. Ministr mu na každý z nich odpověděl.

Občan si trval na svém. Znovu a znovu opakoval, že vláda potají migranty přijímá a ze svých vlastních občanů se snaží dělat hlupáky. Trval si i na tom, že migranty viděl, a to v Brně, takže sem „asi spadli z Marsu“. Herman poděkoval za vyjádření čtenářova názoru, ale setrval u své první odpovědi. Česká vláda podle Hermana žádné migranty nepřijímá. A pokud už někdo požádá v České republice o azyl, musí splnit přísná kritéria.

Ani tato odpověď však čtenáře neuspokojila a sdělil Hermanovi, že většina Čechů nesouhlasí s tím, aby v České republice žili muslimové, takže policie musí jít a muslimy vyhostit. „Všichni muslimští cizinci jsou v česku ilegálně, neboť je tu většina českých občanů nechce. Policie by je měla zatknout a vyhostit. I kdyby tu byl tzv. legálně, tak v tom rozdíl není – kdy vám, politikům, dali lidé mandát přijímat muslimy do Česka? Nikdy! Porušujete demokracii a ohrožujete naše životy. Nebo to snad rozporujete?“ zeptal se.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

Herman odpověděl krátce a stručně. „Zákony demokratické země platí pro každého. A Vy tady šíříte náboženskou nesnášenlivost a nenávist. Uvědomujete si to?“ otázal se. V další odpovědi čtenáři připomněl, že v naší zemi skutečně je demokracie, a to demokracie zastupitelská. Volení zástupci přijímají zákony, které musejí respektovat všichni členové této společnosti. Ať už to jsou muslimové, či nikoli. Naše zákony mimo jiné říkají, že lidé mají právo na svobodu vyznání.

„Ta vaše zastupitelská ‚demokracie‘ je totalitní systém, který je absolutně nelegitimní a běžně se schvalují zákony proti vůli většiny lidí. Lidé by takové zákony neměli vůbec uznávat. Já se je třeba snažím ignorovat,“ sdělil občan Hermanovi.

Ten odvětil, že je jiného názoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…