„Voliči provedli spiknutí proti Andreji Babišovi,“ udeřil Bělobrádek

15.10.2016 15:47

Křesťanští demokraté mohou slavit velký úspěch. Jejich senátorský klub se mohutně rozroste. Václav Moravec má dokonce za to, že lidovci našli nového Josefa Luxe. Sám Bělobrádek poděkoval voličům za podporu KDU-ČSL a jasně se vymezil proti hnutí ANO a Andreji Babišovi.

„Voliči provedli spiknutí proti Andreji Babišovi,“ udeřil Bělobrádek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Dá se říct, že v KDU-ČSL se zrodil nový Josef Lux. Nejenže v roce 2013 dokázal lidovce dostat zpátky do Sněmovny, ale teď ještě dokázal vyhrát senátní volby,“ konstatoval Václav Moravec ve volebním vysílání České televize.

Následoval rozhovor se samotným předsedou KDU-ČSL, který v prvé řadě poděkoval voličům za to, že k volbám přišli a podpořili kandidáty lidovců. Hned potom poslal jasný vzkaz šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. „To není žádné spiknutí vůči Andrej Babišovi nebo proti hnutí ANO. A když je, tak ho provedli voliči,“ zaznělo z úst předsedy lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

KDU-ČSL je podle Bělobrádka dobrou značkou a lidovci jsou připraveni podpořit např. Miluši Horskou do vedení Senátu, ačkoli není členkou strany. „ Určitě nám nejde primárně o to, v jakých funkcích budeme mít jaké lidi,“ doplnil k tématu. „My nejsme stranou jednoho muže. Já ani neřídím jednání na krajích a neříkám, s kým smíme uzavřít koalici a s kým ne, snad s výjimkou extremistů. My to neděláme jako jinde, kde někdo zavelí a jedná se o koalici nebo se konají porady ve firmě,“ rýpl si Bělobrádek do hnutí ANO.

Kandidáti lidovců jsou prý lidé s vlastním rozumem, kteří vědí, jak rozum použít. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…