„Vsadím se, že to máš ráda do...“ Český fotograf má prý velký problém. Jde o sexismus

26.07.2018 17:44

Známý český fotograf má velký problém. Údajně jde o sexismus a obtěžování. Věc již rozmazávají česká a zahraniční média. Zapojila se i Silvia Lauder z Respektu.

„Vsadím se, že to máš ráda do...“ Český fotograf má prý velký problém. Jde o sexismus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sex. Ilustrační fotografie.

Zdá se, že známý fotograf českého původu Antonín Kratochvíl má velký problém. Do zahraničních médií totiž unikly informace o jeho údajném sexismu a věc již hojně rozmazávají i česká média.

Kromě těch bulvárních se věcí již zabývá i redaktorka týdeníku Respekt a propagátorka feminismu Silvia Lauder, která shrnuje, co se o věci v zahraničí napsalo.

„Vsadím se, že to máš ráda do zadku,“ měl Kratochvíl údajně říci Stephanii Sinclairové, bývalé člence fotografické agentury VII (Sedm), kterou spoluzakládal. Následně se s ní pak měl známý fotograf – který proslul například tím, že fotograficky mapoval noční život „zlaté mládeže“ v Moskvě – líbat proti její vůli.  

Fotografka Anastasia Taylor-Linds zase tvrdí, že k ní Kratochvíl během každoročního setkání členů agentury poměrně nedávno v roce 2014 přišel a „zajel jí rukou do rozkroku“.

Věc zviditelnil časopis Columbia Journalism Review, který vydává newyorská Kolumbijská univerzita. Vydání časopisu se zabývá rozkrýváním sexismu a sexuálního obtěžování mezi fotožurnalisty

Antonín Kratochvíl všechna obvinění podle Respektu odmítá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Jonáš Kříž

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…