„Vstupuje do české historie jako ubohá lidská troska.“ Zeman nekondoloval manželce zemřelého čínského disidenta a Daniel Kroupa zuří

15.07.2017 8:58

Bývalý předseda ODA a disident Daniel Kroupa se na svém facebookovém profilu pozastavil nad chováním prezidenta Mloše Zemana. A to v souvislosti s úmrtím nositele Nobelovy ceny míru Liou Siao-po.

„Vstupuje do české historie jako ubohá lidská troska.“ Zeman nekondoloval manželce zemřelého čínského disidenta a Daniel Kroupa zuří
Foto: archiv
Popisek: Chartista Daniel Kroupa

„Kdybychom měli prezidenta Václava Havla, poslal by kondolenci paní Liou Sia, manželce zesnulého nositele Nobelovy ceny míru pana Liou Siao-po, zakladatele čínské Charty 08. Bezcharakterní Miloš Zeman kondolenci nepošle, protože stojí na straně zločinného komunistického režimu, který pana Liou pronásledoval, neoprávněně věznil a který nese odpovědnost za jeho smrt,“ napsal Kroupa.

„Do politiky Miloš Zeman vstupoval za Občanské fórum, jehož cílem bylo komunistický totalitní režim nahradit demokratickým právním státem, respektujícím lidská práva. Své politické poslání zradil a spojil se s jeho protivníky. A tak vstupuje do české historie ne jako státník, ale jako ubohá lidská troska,“ dodal Kroupa.

Nejznámějšímu čínskému politickému vězni, který trpěl rakovinou jater, bylo 61 let. Úřady oznámily, že zemřel na selhání organismu. 

Celý příspěvek Daniela Kroupy:

Kdybychom měli prezidenta Václava Havla, poslal by kondolenci paní Liou Sia, manželce zesnulého nositele Novelovy ceny míru pana Liou Siao-po, zakladatele čínské Charty 08. Bezcharakterní Miloš Zeman kondolenci nepošle, protože stojí na straně zločinného komunistického režimu, který pana Liou pronásledoval, neoprávněně věznil a který nese odpovědnost za jeho smrt. 

Do politiky Miloš Zeman vstupoval za Občanské fórum, jehož cílem bylo komunistický totalitní režim nahradit demokratickým právním státem, respektujícím lidská práva. Své politické poslání zradil a spojil se s jeho protivníky. A tak vstupuje do české historie ne jako státník, ale jako ubohá lidská troska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …