„Vy musíte byt strašná slepice.“ Babišova poslankyně vystoupila proti chystané demonstraci. A převálcovali ji

12.11.2019 19:47

Poslankyně Barbora Kořanová (ANO) na svém twitteru spustila řetězovou reakci odsuzujících příspěvků, když se ohradila proti chystané demonstraci, kterou organizuje spolek Milion chvilek pro demokracii. „Zásadně se ohrazuji proti tomu, aby nikým nevolené spolky… dávaly ultimáta legitimně zvolenému předsedovi vlády,“ napsala Kořanová. Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) ji za to nazval „slepicí“, a mnozí uživatelé ji přirovnali k předrevolučním komunistickým pohlavárům.

„Vy musíte byt strašná slepice.“ Babišova poslankyně vystoupila proti chystané demonstraci. A převálcovali ji
Foto: ČTK/ANO
Popisek: Poslankyně Barbora Kořanová

Kořanová se ohradila proti chystané demonstraci, ke které předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář připojil výzvu Andreji Babišovi, aby vyřešil svoje vazby na Agrofert, nebo aby odstoupil.

„Zásadně se ohrazuji proti tomu, aby nikým nevolené spolky dávaly legálně a legitimně zvolenému předsedovi vlády a hnutí, které se ziskem 1,5 milionu hlasů vyhrálo s přehledem poslední parlamentní volby, ultimáta a diktovaly, kdo má nebo nemá být ministrem,“ napsala Kořanová. A rozpoutala tím vášnivou debatu.

Reagoval třeba český handicapovaný plavec a paralympionik Jan Povýšil, který Kořanovou označil za soudružku. „Já se strašně těším až budete v opozici. Fakt. Sem pak zvědavej na vaše kecy o demonstracích a klidu na práci soudružko,“ napsal Povýšil.

Člen jihomoravských Pirátů Pavel Moravec také naznačoval souvislosti s minulým totalitním režimem. „Chápu, chcete mít klid na práci a poddaní mají držet hubu a krok. Co mi to jen připomíná...?“ ptal se řečnicky Moravec.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) se také nedržel zpátky, jak je u něj zvykem. „Vy musíte byt strašná slepice,“ nebral si servítky.

V mnoha dalších příspěvcích se objevovaly názory, že občané mají právo demonstrovat a že osoba premiéra také není volená. „Zásadně se ohrazuji proti tomu, aby zaměstnankyně hnutí, pro které nehlasovalo 6,5 milionu voličů, diktovala občanům demokratického státu, co a jak smí, či nesmí říkat. Hranice svobody projevu zatím určují zákony ČR, nikoliv Váš soudruh předseda,“ napsal uživatel Aleš Šorf.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…