„Vypadni, štváči“. Německý superministr za Zelené vypískán

29.07.2022 20:53

Německý ministr pro hospodářství a ochranu klimatu, vicekanckéř Robert Habeck (Zelení) se ve čtvrtek dočkal nemilého přivítání v Bayreuthu, kam přijel na náměstí diskutovat s občany o současných problémech Německa. Přítomní lidé ho ale vyháněli za pokřiku „vypadni“ a nazvali ho „válečným štváčem“. Informuje o tom Echo24.cz.

„Vypadni, štváči“. Německý superministr za Zelené vypískán
Foto: Repro Youtube
Popisek: Německý ministr pro hospodářství Robert Habeck

Jak se ukazuje, německá vláda se právem obává, že lid se začne bouřit. Když ministr Habeck předstoupil před občany v Bayreuthu se svou řečí, rozčílený dav na něj pískal a pokřikoval „lháři, lháři,“ „vypadni“, „Habecku pryč“. V publiku se objevil i transparent s nápisem „Válečný štváč“.

  • Původní zdroj ZDE

Ministr Habeck se snažil vysvětlit, že Putin je strůjcem toho, v jaké situaci se nyní Německo ocito: „Putinův diktátorský režim nesmí zvítězit! Příčinou současných problémů je útok na svobodu a integritu země. Skuteční váleční štváči jsou ti, kteří zavírají oči před diktátory, kteří převálcují zemi a ještě to ospravedlňují!“

Lidi svými slovy ale očividně nepřesvědčil. Majitel místního obchodu s tropickými okrasnými rybami hovořil o svých obavách z bankrotu: „Když budu mít štěstí, vydělám mizernou tisícovku týdně,“ zmínil, že lidé začínají ve velkém na všem šetřit. „Pácháme ekonomickou sebevraždu,“ varoval ministra další muž podnikající se solárními panely. Jedna z žen pak Habeckovi vyčítala: „Čeho sankce dosáhly? Pořád se bude vraždit.“

Habeck v Bayreuthu přiznal, že jeho cesta do Kataru ohledně plynu skončila nezdarem. „Katařané se rozhodli neučinit dobrou nabídku a společnosti, se kterými jsem tam tehdy byl, v tuto chvíli získávají plyn jinde. V současné době máme v systému velmi málo plynu z Kataru, plyn místo toho pochází z USA, Kanady, Alžírska, Angoly a z různých dalších zdrojů,“ konstatoval Habeck.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …