„Zadržet migranty! Zatýkat!“ Salvinimu prošel zákon: Nebudu marnit čas. Klidně nové volby

06.08.2019 9:45

Salvini může otevřít šampaňské – zákon, který požadoval, prošel italským Senátem. Zákon dává větší pravomoce italské policii a armádě, a to při zastavování a zadržování lodí zachraňujících nelegální migranty ve Středozemním moři, píše agentura Bloomberg. Podle této agentury Salvini kvůli zákonu i vyhrožoval předčasnými volbami. „Nejsme ve vládě proto, abychom marnili čas,“ říká ministr vnitra.

„Zadržet migranty! Zatýkat!“ Salvinimu prošel zákon: Nebudu marnit čas. Klidně nové volby
Foto: Repro Facebook
Popisek: Vicepremiér Matteo Salvini

Anketa

Měl by Babiš přidat ministerstvům ČSSD 20 miliard, jak sociální demokraté požadují?

3%
97%
hlasovalo: 10503 lidí

Jak píše agentura Bloomberg, Matteo Salvini znovu slavil vítězství. Horní komorou italského parlamentu prošel zákon, který Salvini vyžadoval údajně už od svého drtivého vítězství v květnových volbách do europarlamentu. Agentura dále informuje, že zákon prošel 160 hlasy (momentálně je v Senátu Itálie 315 volených senátorů a 6 doživotních), ale ukázaly se prý rozpory mezi vládní Ligou a hnutím Pěti hvězd, které má v současnosti v průzkumech údajně polovinu toho, co Liga. Salvini ve statusu na Facebooku zákon popsal jako „více pravomocí pro státní složky, více kontrol na hranicích, více lidí na zatýkání mafiánů“. A poděkoval Italům a Panence Marii.

Anketa

Měl by Babiš přidat ministerstvům ČSSD 20 miliard, jak sociální demokraté požadují?

3%
97%
hlasovalo: 10503 lidí
Jak píše Bloomberg, zákon dává větší pravomoce italské policii a armádě, a to při zastavování a zadržování lodí zachraňujících nelegální migranty ve Středozemním moři. Matteo Salvini je kromě postu vicepremiéra i ministrem vnitra. Agentura dále informuje, že Salvini stupňoval výhrůžky, že z koalice odejde a vyvolá nové volby, pokud se jeho koaliční partneři nebudou podílet na plnění programových priorit Ligy. „Nejsme ve vládě proto, abychom marnili čas,“ vyjádřil se vicepremiér.

Premiér Conte, jako ústupek Salvinimu, podpořil výstavbu železničního spojení s Francií, proti které vystupovalo hnutí Pěti hvězd, píše Bloomberg. Nicméně hlavní boj se údajně odehraje na podzim, když se bude schvalovat rozpočet na rok 2020.

  • Celý článek ZDE

Jak informoval americký server Breitbart, novelizace zákona je reakcí na oznámení neziskovky Mediterranea Saving Humans, že na vodu spustí další loď, po zabavení té poslední.

Dle italského deníku Il Giornale Salvini zadal těm, kdo na zpřísnění zákona pracovali, zadání: „Připravte jakékoliv užitečné opatření, aby se předešlo opakování toho, co se stalo v posledních týdnech.“ Čímž narážel na události okolo německé kapitánky, která narazila do lodi italské pobřežní stráže, aby mohla zakotvit s migranty. Kapitánka záchranné lodi Sea-Watch 3 Carol Racketeová se ovšem domnívá, že její rozhodnutí přistát na ostrově Lampedusa ve chvíli, kdy měla 40 migrantů na palubě, bylo správné. Podle svých slov se bála o život lidí na palubě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…