„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

02.05.2024 15:58 | Monitoring

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal celosvětovou kauzu? Jak probíhá reflexe v ČR? Jaká jsou podezření po vakcinaci? Jak nechtějí hovořit o rizicích? Rozhovor pro Inovaci republiky poskytla bývalá senátorka Alena Dernerová.

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Očkování proti koronaviru, ilustrační foto

Dernerová se v minulosti, ještě jako senátorka, velmi zajímala o dobu covidovou. „Vy jste tehdy dali podnět, přidali jste se k žalobě k mezinárodnímu soudu v Haagu, jak to s tím je? Pojďme připomenout ten příběh,“ vyzval Dernerovou moderátor. 

„K tomu mezinárodnímu soudu v Haagu jsme se připodepsali s doktorkou k vyjádření. Pod tím byli podepsáni i Slováci a tuším Francouzi, aby se začaly přešetřovat ty skutky a činy, které se týkaly právě doby covidové a že vlastně to, že lidé jsou nuceni k tomu, aby se nechali naočkovat jenom proto, aby mohli vycestovat, aby mohli chodit do zaměstnání, takže to je určitým způsobem zločinem na lidskosti, protože tady se na těch lidech vymáhá něco, co by se vymáhat nemělo, protože by to mělo být dobrovolné a vlastně ta infekce covidem, ta tady byla a někdo ji vyvolal, někdo potom udělal z toho velkou kauzu celosvětovou. Když jsme se pak podívali, tak všechny státy napříč, bychom mohli říci od Ameriky počínaje, přes evropské země, přes Čínu, která byla pak až absolutně teda extrémní, tak postupovaly naprosto stejným způsobem,“ poznamenala Dernerová. 

„Nikdo se neptal, odkud je původ viru, proč jsou ta nařízení, proč jsou všechna jako přes kopírák, proč jsou tady lockdowny, proč máme omezený pohyb. Takže jsme se vlastně připodepsali k této stížnosti, která leží v Haagu. Já si myslím, že tam bude asi ležet dlouho, protože toto téma nebude hned tak někdo chtít asi zvedat,“ sdělila Dernerová.

„To jste mi poradila otázku, chtěl jsem se zeptat, jak to právě s tím vypadá, protože už je to pár let, snažíme se tady přispívat k té reflexi v české, ještě se k tomu dostanu, jinou otázku, ale přece jenom v jiných zemích se trošku o tom víc hovoří ve veřejnoprávních médií, politici, a tak dál, ale u nás ticho, tak jak to s tímhle vypadá? Jsou nějaké zprávy?“ zeptal se moderátor.

Anketa

Který z předních lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 59631 lidí
„Ne, nejsou absolutně vůbec žádné zprávy, je také ticho po pěšině. A nedělám si iluze, že teda se to bude řešit, já si myslím, že je tady systém, prostě stalo se, zapomeňte, pokud nepřijde zase další nějaká epidemie, kterou zase někdo vyvolá a někdo něco vypustí třeba. Těžko říci, ale v každém případě si myslím, že tady už není hra o to, jestli jsme na východě nebo na západě, tady prostě hraje společnost o lidi jako takové, protože na nich potom se konají ty zločiny, protože někdo v podstatě tady něco dělá, něco řídí. A ty vlády jedna za druhou tak postupují, aniž by se ptaly proč a hledaly logiku v těch postupech, které vlastně jdou proti lidem. Oni se nezastali lidí, oni proti nim šli, i když říkali, že se snaží je ochránit, a pak vznikala řada nařízení, která byla naprosto nesmyslná, zbytečná. Nikdo to teď nechce uznat. GDPR totálně padlo. Vždyť jako všude musíme platit za to, že máme ochranu osobních údajů. A tehdy se vůbec nic nedělo, že vás kdekdo mohl udat,“ dodala.

„Tohleto všechno by se dalo říci, že jsme chtěli říci soudnímu tribunálu v Haagu, aby se to všechno prošetřovalo; ale nic se neděje, takže já si nedělám iluze, opravdu nedělám iluze, že by se něco mělo dít,“ doplnila.

Podle jejích slov zde není za tu dobu žádná reflexe. „Věci se tak jako dále dějí a je to takový systém. Tak a zapomeňte, jo, nebudeme se o tom bavit. Nejhorší na tom je, že vlastně i tzv. autority nechtějí přiznat, že některé choroby, komplikace souvisejí s očkováním. Jako by se bály říci, ano, byla tady chyba, prostě nemělo se tak masivně očkovat, neměly se třeba očkovat děti, měly se očkovat jenom určité skupiny lidí tak, jak to říkali lidé, kteří jsou v současné době intenzivně dehonestováni a hází se na ně špína a nikoho to nezajímá a v podstatě my, kteří říkáme, ano, zamysleme se nad tím, bavme se o tom a předložme argumenty na stůl. Proč se to tak dělo? Vysvětlete nám, proč jste tak postupovali? Jak jsme postupovali, tak jsme považováni za antivaxery. Já jsem vlastně v nějakém, tuším, už odboru také, co dělalo Ministerstvo vnitra, takové ty skupiny těch antivaxerů, tak jsem v jedné škatulce také zařazená, ale vedle výborných lidí, takže se za to nestydím, naopak jsem na to hrdá. A musím říct, že antivaxer nejsem, ale jsem člověk, který prostě ctí nějaké očkovací schéma, a to musí mít nějakou logiku a musí vycházet z letitých zkušeností,“ dodala Dernerová.

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 50516 lidí
„Říkali, pokud proděláte chorobu, tak máte protilátky a ty protilátky, ty naopak nesměly být zmiňovány a nesmělo se na ně vůbec dávat, přece to říkala tehdy paní Svrčinová, naše hygienička, že protilátky v žádném případě nebudeme přece uznávat, kristepane, proč? Vždyť to byla základní věc, ty protilátky, když proděláte chorobu, máte protilátky, ty vás chrání, kromě protilátek máte pak třeba buněčnou imunitu, takže nemusíte mít protilátky, ale máte buněčnou imunitu. A ta vás chrání. Nechápala jsem takový ten zásadní zlom pohledu na covid a na ty všechny věci kolem. Nastal v momentě, kdy začalo se vykládat o tom, že protilátky v žádném případě, že prodělaná choroba neznamená, že prostě budu na tom líp než ten, co je naočkován. To nikdy tak nebylo. Proč by to tak mělo být,“ doplnila exsenátorka. 

Rozebrala pak také situaci, kdy je podle ní mnohem více a závažněji nemocných dětí, než bylo tehdy za covidu. „A vlastně bylo to tak, že my jsme všichni byli izolovaní, seděli jsme doma, takže jsme se ani nemohli promořovat. My jsme se vlastně stali jakoby potom vlastně otevření pro jakýkoliv infekt, který můžeme teď prodělávat mnohonásobně hůře, než když bychom se bývali před těmi dvěma lety mohli normálně pohybovat a nebyly nám nuceny neustále roušky, že jo, to taky byl systém roušek,“ řekla Dernerová.

„Bylo mi řečeno, že ty vakcíny se musely nakoupit tak velké množství, protože na to tlačila vlastně Evropská komise a ty státy si musely přednakoupit vlastní vakcíny. To znamená, že pak se dopočítáváme cifer, které znamenají prostě hausnumera, kdyby každý v České republice, včetně novorozenců, měl třeba tři dávky a já si myslím, že to je. A pak se nakupují ještě v současnosti další vakcíny, když si myslíme, že to je zbytečné a dlouho se používají vakcíny na wuchanskou variantu, na tu první,“ dodala Dernerová, která velmi pesimisticky zhodnotila také to, že nevidí světlo na konci tunelu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Vanda Efnerová

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Na "vakcínách" vydělali především firmy USA a Británie a Německa, tam smíme jen držet hubu , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseanaboca , 02.05.2024 17:08:00
Kdo bude vyskakovat může se stát nepřítelem demokraci a svobody a je vyřízený

|  6 |  0

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…