Zase špatné, paní Krnáčová. Raději se nedívejte

02.11.2015 14:14

Jediným hejtmanem, který získal v posledním průzkumu oblíbenosti nadpoloviční většinu hlasů ve svém regionu, je Michal Hašek (ČSSD), nejvyšší představitel Jihomoravského kraje. Druhým nejoblíbenějším je hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD) a na třetím místě je hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury SANEP.

 Zase špatné, paní Krnáčová. Raději se nedívejte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Adriana Krnáčová

Hašek s aktuálním ziskem v souhrnu 51,2 % kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje zůstává jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatel svého kraje. Oproti srpnovému šetření společnosti SANEP pak navíc posílil o tři desetiny procentního bodu.

Druhý nejoblíbenější hejtman má aktuálně zisk 49,8 % kladných hlasů. Také Zimola si polepšil oproti srpnovým hodnotám, a to o 1,1 procentního bodu.

Komunisté mají jediného zástupce ve vedení krajů, ústeckého hejtmana Oldřicha Bubeníčka. Ten se od října minulého roku udržuje na třetím místě pomyslného žebříčku oblíbenosti hejtmanů. S jeho činností je aktuálně spokojeno 48,1 % obyvatel Ústeckého kraje, což je o devět desetin procentního bodu více než v srpnu.

Celý průzkum ZDE

Hejtmané Vysočiny a Středočeského kraje si polepšili

Z pátého srpnového místa na aktuální čtvrtou pozici postoupil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, a to s aktuálním ziskem v souhrnu 37,5 % kladných hlasů.

Na pátém místě se v říjnu umístil v srpnu šestý sociálnědemokratický hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, s jehož činností je aktuálně spokojeno v souhrnu 37,1 % obyvatel Středočeského kraje.

Zajímavé jsou také poslední příčky v žebříčku. Na dvanáctém místě s aktuálním ziskem 24,7 % kladných hlasů zůstává i přes nárůst 1,2 procentního bodu představitel Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Nejméně důvěry má stabilně Krnáčová

Karlovarský hejtman Martin Havel pak s aktuálním ziskem 21,9 % kladných hlasů setrvává na předposledním třináctém místě. Nejhůře hodnocenou zůstává od prosince minulého roku první žena v čele pražského magistrátu, pražská primátorka Adriana Krnáčová. I přesto, že hnutí ANO drží první příčku ve volebních preferencích a vicepremiér, ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš je nejlépe hodnoceným politikem, Adriana Krnáčová nadále u Pražanů příliš důvěry nezískala. Aktuálně svou spokojenost s činností Adriany Krnáčové vyjádřilo v souhrnu pouze 17,9 % dotázaných obyvatel hlavního města. To je navíc o 1,2 procentního bodu méně oproti srpnovým hodnotám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…