"Zločinec Angela Merkelová." A tohle k tomu napsal europoslanec Zdechovský

12.12.2016 18:28

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) usedl k počítači proto, aby se pustil do psaní odpovědí pro čtenáře serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné konstatoval, že můžeme dění v často nespravedlivě proklínané Evropské unii ovlivňovat; i my prý můžeme ovlivňovat, co se bude dít třeba v Německu. A je prý jen naše minus, že to neděláme. Politik také odmítl myšlenku, že by německá kancléřka Angela Merkelová byla zločinec.

"Zločinec Angela Merkelová." A tohle k tomu napsal europoslanec Zdechovský
Foto: Archiv TZ
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Čtenář vystupující pod označením docent se v jednom z dotazů pustil do ostré kritiky Evropské unie. Tato nadnárodní organizace se podle jeho názoru řídí německým diktátem a Německo řídí údajný zločinec Angela Merkelová. V úvodu však pochválil Zdechovského za to, jak poctivě odpovídá na pokládané dotazy. Europoslanec mu děkoval za ocenění.  

„EU v podstatě znamená německý diktát Frau Merkel zbytku Evropy. Ona rozhoduje, bez ní se nic nedělá. Ona ničí svojí vítací politikou evropskou civilizaci a kulturu. V podstatě je to zločinec. Každý, kdo trochu sleduje situaci, to ví – média, kariérní politici, neziskovky, různí aktivisti bagatelizují činy obohacovačů a pořádají hon na všechny, kteří vidí situaci realisticky. Příkladů, co tihle gestapáci dělají, se dá uvést X. Hlas ČR v Bruselu nikoho nezajímá. Jediné, co se chce, abychom byli panáci, kteří všechno odkývou, a pak poslušně plnili schválené voloviny. Budete to rozporovat?“ ptal se čtenář.

„Dobrý den, děkuji za dotaz i za pochvalu za odpovídání dotazů. Myslím, že máte právo na odpověď. K Angele Merkelové. Kdyby Česká republika měla 50 milionů obyvatel, a ne 10,5, tak máme jiné slovo, než máme. EU nabízí dobrovolnou možnost nás Čechů ovlivňovat dění i v Německu. A že to neděláme, je naše minus,“ konstatoval politik. V jednom ze souvisejících dotazů důrazně odmítl myšlenku, že by evropská agentura Frontex hrála pouze roli jakési cestovní agentury pro uprchlíky z Afriky do Evropy.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Došlo i na téma zpravodajství a sdělování pravdy proti šíření propagandy v českém prostoru. Paní Drahuše chtěla vědět, proč se v poslední době tolik rozebírají zprávy publikované ruským serverem Sputnik. Pozornost mu věnují i studenti politologie a žurnalistiky, ačkoli by podle čtenářky měli rozebírat spíš české zpravodajství.

„Neměli by předem dávat přednost české tv či českým zpravodajským webům, když chtějí něco ‚pitvat‘? Je jasné, že každý cizí web si něco přikrášlí, ale priorita je české zpravodajství, přinášet nezcenzurovanou pravdu, proto doufám, že již rozebrali i české zpravodajské weby a tv. Mohu poprosit o analýzu?“ žádala paní Drahuše.

„Dobrý den, mohu se zeptat, od kdy přináší ruský web české zpravodajství a necenzurovanou pravdu?“ ptal se na oplátku politik a přidal pověstného smajlíka, aby naznačil, co si o ruském zpravodajství řečeného serveru myslí. „Jinak analýza má být součástí publikace, která vyjde na jaře 2017,“ doplnil.  

Stranou pozornosti Tomáše Zdechovského nezůstaly ani ekonomické otázky. Na jeden z dotazů čtenáře, kolik občan zaplatí na daních státu, europoslanec odvětil, že to bude hodně záležet na tom, jaké politiky si zvolí.

„Zaplatíte na daních tolik, kolik státu dovolíte. Když budete volit politiky, kteří budou přemýšlet o výdajích a nebudou populisté vyhazující peníze na nesmysly, tak budete platit daně nižší,“ konstatoval politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…