Znárodněte Bakalu, vyzvala stát Babišova poslankyně Jana Lorencová

08.08.2014 14:26

Poslankyně ODS Jana Lorencová odpovídala čtenářům ParlamentníchListů.cz na dotazy. První z nich se týkal OKD. Nová Evropská komise se touto kauzou bude možná znovu zabývat. Podle Lorencové by zde měla existovat možnost, aby stát mohl vyrabovaný podnik znárodnit.

 Znárodněte Bakalu, vyzvala stát Babišova poslankyně Jana Lorencová
Foto: Archiv JL
Popisek: Jana Lorencová

Lorencová připomněla, že kauza OKD trvá od roku 1990. „Z mého pohledu bylo všechno, co se v ní odehrálo, špatně, protože to těžce poškodilo nejen hospodářství země, ale i životy tisíců lidí, aby zbohatlo několik jedinců,“ myslí si poslankyně.

Stát by měl mít možnost znárodnit svůj bývalý majetek

Podle ní to vypadá, jako by se stát vysmíval svým občanům. Nechce ale předvídat, zda se bude Evropská komise opětovně zabývat „skandálně špatnou privatizací“.

OKD je v konkurzu a zisky odsáty do zahraničí. „Podnik je vyrabovaný a stát v situaci, kdy se nabízí, že jej odkoupí zpět, aby zabránil dalším negativním dopadům v regionu. Stát by měl mít možnost v takových případech svůj bývalý majetek znárodnit,“ míní Lorencová.

Spravedlnost se nachází v zoufalém stavu. Válková to chce změnit k lepšímu

Poslankyně se také vyjádřila k nezávislosti české justice. Prý má naději, že tomu tak jednou bude. „Zatím mi přicházejí jen zprávy, v jak zoufalém stavu se resort nachází. To mi potvrzují i tlaky z různých stran vyvíjené na novou ministryni Helenu Válkovou. Ona je zatím první, kdo dal jednoznačně najevo snahu poměry ve svém resortu změnit k lepšímu,“ zhodnotila Lorencová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…