„Znásilňovací peklo imigrantů." Britskými sociálními sítěmi teď otřásá útok devíti Iráčanů na mladou ženu z Rakouska

18.12.2016 17:22

Britský The Sun svým titulkem o „znásilňovacím pekle migrantů" upoutal pozornost několika tisícovek uživatelů sociální sítě Facebook. Tento server před několika dny popsal událost, ke které došlo na sklonku loňského roku, a to během silvestrovské noci ve Vídni. Tehdy skupina několika mužů zatáhla mladou ženu (28) do svého bytu, kde ji střídavě znásilňovali.

„Znásilňovací peklo imigrantů." Britskými sociálními sítěmi teď otřásá útok devíti Iráčanů na mladou ženu z Rakouska
Foto: Ladislav Nováček
Popisek: Demonstrace ve Velké Británii

Podle policejních záznamů mladá žena přijela do Vídně za svými přáteli. Během noci se jí v baru udělalo špatně a chtěla jít na vzduch. Právě tam si jí podle nejisté chůze kolem třetí hodiny ranní všimla skupina mužů a zatáhla ji do bytu na Rustenschacher Allee. Žena potvrdila, že se musela svléknout a byla položena na postel v tmavé místnosti. Právě z tohoto důvodu, že nemohla útočníky rozeznat, nebyla schopná ani určit jejich přesný počet.

The Sun ovšem uvádí, že se jednalo o devět Iráčanů, kteří navíc během "útoku" pořizovali selfie, tedy vlastní fotografie na mobilu. Tuto skutečnost uvádí taktéž Kronen Zeitung.

Ačkoli žena násilníky prosila slovy „Prosím, nechci to", nikdo z mužů tomu prý nevěnoval pozornost. Poté, co všichni dokončili tento hrůzostrašný akt, ženu vysadili na zastávce, kde ji kolemjdoucí přivolali pomoc a následně byla hospitalizována. Její jméno je vzhledem k ochraně neznámé. Stejně tak policie přistupuje ke skutečnosti, že o tomto, stejně jako o dalších incidentech neinformovala. Důvodem je prý "respekt k ochraně soukromí poškozených".

V policejních záznamech stojí i další detaily výše popsané hrůzy, kterou si mladá dívka musela projít. „Zatímco ji jeden znásilňoval, ostatní čekali v pokoji vedle na příležitost vejít..."

V médiích se v uplynulé době řešily mnohé nejen sexuální útoky na ženy, kterých bylo jen v Německu zaznamenáno téměř na dvě stovky. Na podobné sexuální obtěžování a incidenty si ale stěžovaly i ženy ze Švédska, Finska, Švýcarska či Rakouska.

Bylo toho víc

Německá policie v Kolíně nad Rýnem také údajně dostala rozkaz. Z vysokých míst přišel oběžník, ve kterém bylo napsáno, že se nemá psát o znásilnění. Podle policistů se jednalo o přání ministerstva vnitra, aby bylo toto slovo vyškrtnuto ze všech záznamů o silvestrovských útocích. Kolínská policie tvrdí, že po hromadných útocích ze silvestrovské noci oběhla všemi odděleními zpráva, ve které stálo, jak se má o útocích informovat. Hlavně nikde nepsat nic o znásilnění.
 
Newsletter nadepsaný „znásilnění, sexuální obtěžování, krádeže, spáchané velkými skupinami cizinců“ tak byl prvním náznakem toho, jaký povyk celá událost vyvolá v médiích. Podle kolínských novin Express volalo na místní policejní stanice kontrolní centrum státní policie s tím, že mají buď stáhnout svoje reporty, či v nich vynechat slovo „znásilnění“. Státní policie to přitom podala jako přání zemského ministra vnitra Ralfa Jägera.
 
Jak navíc ParlamentníListy.cz informovaly v sobotu, teprve čtrnáctiletá dívka byla podle amerického serveru Breitbart znásilněna v Německu. Útočník, dvaadvacetiletý Afghánec, byl zatčen. K události došlo před týdnem. Ve stejnou dobu, jak uvedl Berliner Kurier, došlo i k dalšímu znásilnění. V něm figuruje třicetiletý Maročan a čtyřiadvacetiletá dívka. K jednomu z útoků mělo dojít minulou neděli ve známém baru „99 Cent“ v Hamburku. Čtyřiatřicetiletý Maročan měl sledovat dívku (24) na toaletu, kde ji znásilnil a zbil. Té se nakonec podařilo uniknout a poprosit o pomoc přátele. Podle Berliner Kurier se mladík pokusil o útěk, ale policie jej zatkla. Jak informovaly německé noviny, muž neměl problémy se zákonem poprvé. Před třemi týdny měl být propuštěn poté, co ukradl mobilní telefon.
 
Tutéž neděli v Durynsku na jihu Německa mělo dojít k dalšímu znásilnění, v němž figuruje žadatel o azyl. V tomto případě podle serveru Breitbart figuruje teprve čtrnáctiletá dívka. Stránky mimochodem v titulku uvedly, že jde o nejmladší oběť znásilnění. K sexuálnímu útoku podle dostupných informací došlo v parku. Jak poznamenává web, jen hodinu před incidentem policie zastavila tohoto imigranta, který šel se svou obětí, ale vzhledem k tomu, že neshledala nic podezřelého, jej nechala „s tímto dítětem“ odejít.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …