1 870 176 korun zaplatil Český rozhlas za výzkum. A pak asi začne hrát jinak. Opět stejný scénář, opět stejná výzkumná agentura

14.08.2018 10:35

Naše redakce se již delší dobu věnuje tomu, jak utrácí veřejnoprávní Český rozhlas a Česká televize za všemožné výzkumy. Většina peněz plyne do společnosti Median nebo Kantar TNS. Již dříve jsme informovali o stovkách tisíc, které Český rozhlas platí za výzkumy, aby zjistil, jaké má hrát písničky. Nyní za výzkum svých posluchačů zaplatil neuvěřitelných 1 870 176 korun.

1 870 176 korun zaplatil Český rozhlas za výzkum. A pak asi začne hrát jinak. Opět stejný scénář, opět stejná výzkumná agentura
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Za co přesně Median obdržel od Českého rozhlasu tuto částku? „Panelové šetření posluchačů rádií v ČR 2018, preference jednotlivých skupin posluchačů rádia a evaluace vysílání ČRO,“ tak zní přesný název výzkumu.
 
Poté, co Český rozhlas uhradí téměř dva miliony, by měl vědět, jaké jsou posluchačské preference, na co by se mělo vysílání hlavních stanic zaměřit, ale také, jaké jsou preference slovních pořadů a „popis vnímání role veřejnoprávního média, očekávání od jeho fungování a míra spokojenosti s tím, jak tuto roli naplňuje Český rozhlas, reflexe programových změn vybraných stanic“ stojí ve smlouvě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici.
 

Anketa

Je Václav Klaus mladší dobrý politik?

91%
9%
hlasovalo: 14168 lidí
Průzkum bude realizován během září a října. Do té doby můžeme odhadovat, jak se vysílání Českého rozhlasu změní, když bude dokonale znát preference svých posluchačů.
 
Tato smlouva není poslední, které se budeme věnovat. Jen letmým pohledem do registru smluv je jasné, že Český rozhlas během letošního roku společnosti Median vyplatil téměř tři miliony korun za málo pochopitelná měření.
 
V nejbližších dnech rovněž ParlamentníListy.cz uveřejní počet materiálů, které sepsal a vydal novinář Čro Janek Kroupa. Právě na to, kolik toho Kroupa vytvořil, jsme se ptali už před půl rokem. Ovšem marně. Nikdo z dotázaných nám nechtěl odpovědět ani na počet materiálů, ani na jeho plat, který je podle našich zjištění extrémně vysoký.
 
Naše redakce ovšem celou záležitost posunula až k Radě Českého rozhlasu. Ta rozhodla, že nám má vedení redakce Rozhlasu uvést přesný počet materiálů, jež novinář Kroupa vydal. Doposud jsme přesné číslo neobdrželi.
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…