FOTO 1. máj: Babiši, buď chlap, sdělil Sobotka. Herman má ze svátku srandu. „Rudý zrůdy“ v Praze. A v Brně přituhuje

01.05.2017 12:10

„Babiš by se měl zachovat jako chlap,“ řekl u příležitosti 1. máje premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) ve vztahu k ministru financí Andreji Babišovi (ANO) a jeho problémům kvůli korunovým dluhopisům. Spekuluje se dokonce o Babišově odvolání z vlády.

FOTO 1. máj: Babiši, buď chlap, sdělil Sobotka. Herman má ze svátku srandu. „Rudý zrůdy“ v Praze. A v Brně přituhuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Příznivci KSČM slavili 1. máj jako již tradičně v bývalém Parku kultury a oddechu Julia Fučíka. Přišli ovšem i jejich odpůrci

První máj každý slaví po svém – občanští demokraté na Petříně a sociální demokraté na Střeleckém ostrově. Na náplavce si pak pronajalo loď hnutí ANO. Prahou také prochází studentský majáles. Komunisté se jako již tradičně sešli na pražském Výstavišti, kde na ně čekala i řada odpůrců.

Nechyběly ani transparenty, na nichž byli komunisté označeni jako zločinci či rudé zrůdy. Připomínala se i smrt Milady Horákové, smrt Pavla Wonky či umučení Josefa Toufara. Mezi hákovým křížem a srpem a kladivem pak bylo také viděno rovnítko. Mnozí příchozí se však i fotili s bývalým generálním tajemníkem Milošem Jakešem, který rovněž na setkání dorazil. A chvílemi se dokonce na snímek s ním stály fronty.

Jak uvedla přímo z místa reportérka ParlamentníchListů.cz, na akci byly k vidění také americké, evropské a izraelské vlajky. Nechyběl ani stánek Komunistického svazu mládeže či Levicových klubů žen.

Ministr kultury Daniel Herman si pak u příležitosti prvního máje vzpomněl na povídku Šimka a Grossmana. „Tvého otce znám, vedl u nás stávky, ale ty tu budeš pracovat,“ ocitoval Besídku zvláštní školy. 

A v předsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi se projevil dokonce básnický talent. „Digitální revoluce: Na prvního máje, pod rozkvetlým stromem, líbám se s mým dronem. Dron Mahlera hraje,“ poznamenal s heslem vize 2030.

Původní text ZDE

Kde však přitujuje, je v Brně, kde si chce dát sraz krajní pravice. Dorazit by měli i slovenští kotlebovci nebo nacionalisté z Polska. Pochod má přebít akce „Kdo si hraje, nehajluje“. Na bezpečnost celé akce má podle serveru iDnes.cz dohlížet i policejní vrtulník.

Původní text ZDE

Policisté dohlížejí i na akci na pražském Petříně, jak uvádí například Daniel Vitouš na svém Twitteru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…