1013 dnů mlčí na zastupitelstvu další „borec“, co se díky TOP 09 dostal k moci

20.08.2018 14:41

ParlamentníListy.cz se poslední týdny zaměřují na politiky, kteří toho v Praze příliš neřekli. Neřekli prakticky vůbec nic, neboť na jednání zastupitelů obvykle mlčí. Poté, co jsme upozornili na konkrétní zástupce Prahy 8 nebo Prahy 10, jsme protentokrát dostali upozornění na zastupitele Ladislava Kunerta z Prahy 4. Ten v posledních volbách kandidoval za TOP 09.

1013 dnů mlčí na zastupitelstvu další „borec“, co se díky TOP 09 dostal k moci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová

Anketa

Je pro vás 21. srpen 1968 bolavé téma?

17%
83%
hlasovalo: 13618 lidí
„Dobrý den, pánové. Karle, to bylo nefér. Navrhnout mě a pak nebudete hlasovat. Takže já nesouhlasím a děkuji ti za navržení.“ Tak zněla jediná slova, která jsme u politika Kunerta našli. Jednalo se o listopadové zasedání zastupitelstva. Dodejme, že šlo o listopad roku 2015. Od té doby se tento člověk nikterak neprojevil. Je to přitom interesantní, neboť jako zástupce koalice v čele se „zeleným“ starostou Štěpánkem sedí v kontrolním výboru a je také členem komise pro domy s pečovatelskou službou Prahy 4. Proč?

„Starosta Štěpánek potřeboval hlasy pro svou koalici, proto ho tam vzal, pan Kunert má jistý problém ohledně peněz, který se nesluší rozebírat, takže se mu každá koruna hodí,“ uvedl muž dobře znalý poměrů na radnici Prahy 4.

Uvedený politik Prahy 4 v letošních volbách podle všeho opustí řady Pospíšilovy TOP 09 a hodlá kandidovat za hnutí DOST JE DOST. To má na svém plakátu výzvu „Čas uzrál!“. Co poslední roky Kunert dělal a k čemu tedy uzrál jeho čas, nevíme. Na dotazy, proč tak málo mluví, naší redakci raději neodpověděl. 

Ladislav Kunert ovšem není sám, kdo se během politického angažmá u řečnického pultíku příliš nezapotí.

Zastupitel Prahy 10 Michal Narovec (TOP 09) promluvil naposledy v lednu 2016, kdy se zapojil do diskuze ohledně prodeje garáží ve Strašnicích. „Chtěl jsem se pana magistra zeptat, jestli víme, kdy došlo k prodeji té předmětné garáže. Kdy to paní Tasistová prodala paní Ing. Lence Landové? Pokud to bylo v loňském roce, tak měla paní Tasistová nejprve nabídnout tu garáž městské části, a v tomto případě bych se chtěl zeptat, jestli tak bylo učiněno. A kdo rozhodl a na základě čeho rozhodl, že o tu garáž nemáme zájem?“ tak zněla tehdejší slova Michala Narovce na jednání zastupitelstva.

Dalším politikem, který právě uvedeného zástupce Prahy 10 bez problémů předčil, je politik ODS Prahy 8 Tomáš Bína. Právě on na zastupitelstvu naposledy hovořil 9. prosince 2015. Během čtyř let řekl tak 36 slov.

Ladislav Kunert (v roce 2014 zvolen za TOP 09 na radnici Prahy 4)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…