168 hodin? Vrchol! Advokátka Hamplová jen zírala. Sprosťárny a šikana u Pirátů? V ČT to vidí takto...

28.10.2019 20:41

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová se tvrdě obula do České televize. Kvůli pořadu 168 hodin Nory Fridrichové. Pokud si advokátka myslela, že všechny pokusy vydávat názorově zabarvené reportáže za nestranné už viděla, prý se spletla. ČT údajně předvedla nový vrchol.

168 hodin? Vrchol! Advokátka Hamplová jen zírala. Sprosťárny a šikana u Pirátů? V ČT to vidí takto...
Foto: archiv J. Zwyrtek Hamplová
Popisek: Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová

Fridrichová hned v úvodu reportáže oznámila, že Piráti tzv. perou špinavé prádlo na internetu a hádají se o to, zda šéf jejich poslaneckého klubu Jakub Michálek šikanoval své kolegy, nebo ne. Lidé si tak mohou přečíst, že Michálek je „arogantní a užívá si bossing“. „Já absolutně odmítám, že bych někoho šikanoval nebo tam byl bossing, odmítám. Absolutně tohlecto odmítám,“ poznamenal Michálek v reportáži.

Proti Michálkovi stojí europoslanec a místopředseda strany Mikuláš Peksa, který konstatoval, že buď skončí ve vedení strany Michálek, nebo on.

Anketa

Existoval v Československu doopravdy jeden československý národ?

56%
44%
hlasovalo: 7691 lidí

Marketingový expert Jakub Horák, který pomohl Pirátům do Sněmovny, konstatoval, že k pirátské otevřenosti patří i vulgarity, které si lidé mohli na internetu přečíst. Na veřejnost se dostal i e-mail Pirátky Michaely Krausové, partnerky Jakuba Michálka, která v něm nešetřila svou stranickou kolegyni Janu Koláříkovou.

„Ať si políbí prdel zasraná pí*a a přestane argumentovat stanoviskem, který jsme kvůli její svaté válce s Magdalénou museli kvůli damage control napsat. Nevím, co si s ní Martina (ne)domluvila. Já s tímhle končím. Ve straně plné kreténů, kteří mají větší slovo než normální lidi, pracovat nebudu,“ vypálila Krausová v soukromém e-mailu.

Zakladatel Pirátů Jiří Kadeřávek k tomu před kamerami ČT poznamenal, že je hrdý na to, jak otevřeně Piráti vystupují.

„Já si myslím, že je to něco, čím se můžeme chlubit, že je to daň té otevřenosti, že se každý může podívat, jak mezi sebou komunikujeme, jakou to má formu. A za mě můžu říct, že já tu daň odvádím rád a s pýchou,“ zdůraznil Kadeřávek před kamerami.

Zato Hamplová nad pirátskými výjevy, ale i nad tím, jak tyto výjevy podala Česká televize, kroutila hlavou.

„Tak buď jsem blázen já, když si myslím, že slovník dlaždiče u mladé ženy političky komentující kolegyni, podezření na bossing a šikanu od poslance PS PČR a četné rodinné vztahy v horní politice je na zcela jiné otázky a přístup veřejnoprávní televize, nebo nemáme skutečně veřejnoprávní televizi, ale PR agenturu pro vyvolené. A až mne z toho mrazí. Toto opravdu přehnali. Žádnému starostovi, primátorovi ani hejtmanovi by neprošel zlomek toho...,“ uvedla na sociální síti Facebook.

Zdůraznila, že na podobnou publicistiku není hrdá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…