2020: Putin? Problém. Migrace, „Gretina“ EU. Vážná, podrobná předpověď

02.01.2020 8:46

Co čeká Česko a svět v roce 2020? Donald Trump se prý stane podruhé prezidentem Spojených států, ODS získá jedno hejtmanské křeslo v podzimních krajských volbách, sucho pravděpodobně pořádně potrápí řadu zemí světa, především těch afrických, a Evropská unie zezelená. A ruský prezident Vladimir Putin se prý dočká zklamání.

2020: Putin? Problém. Migrace, „Gretina“ EU. Vážná, podrobná předpověď
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ilustrační foto

Server Info.cz se pokusil odhadnout, co čeká nejen nás, ale celý svět v roce 2020. Sestavil místy velmi pochmurnou předpověď. Krátké slovo o čtyřech písmenech stručně popisuje hrozbu, která potrápí takřka celý svět. Sucho.

Anketa

Na svobodu slova už můžeme jen vzpomínat, říká předseda Senátu Kubera. Má pravdu?

88%
12%
hlasovalo: 19429 lidí

Sucho udeří v Africe, ale prý také v Indii a možná i ve Střední Americe, takže sever Ameriky bude pečlivě sledovat, kolik migrantů míří na hranici mezi Spojenými státy a Mexikem.

Pokud jde o Spojené státy, šéfredaktor serveru Michal Půr věří, že Donald Trump obhájí svůj mandát a zůstane pánem Bílého domu i po další čtyři roky. Je si prý vědom toho, že se může v předpovědích mýlit, a počítá s tím, že za své případné omyly bude kamenován, ale zvolení Donalda Trumpa je podle jeho názoru hotovou věcí, pokud opoziční demokraté nezačnou poslouchat také někoho jiného než jen své progresivistické stranické křídlo.

Zdá se, že americká ekonomika se v roce 2020 vyhne recesi, což se mnoha ekonomům ještě nedávno zdálo nemožné. Trumpovo heslo ‚Keep America Great‘ tak bude fungovat. K vítězství mu ovšem zásadně pomůže neschopnost demokratického tábora, který není schopen vygenerovat jedinou normální osobnost. Na spasitele v podobě bývalého newyorského starosty Michaela Bloomberga zapomeňte. Nedávný průzkum mu mezi demokratickými voliči přisoudil čtyřprocentní podporu. Pokud by demokraté poslouchali rady Baracka Obamy a přestali reflektovat progresivistické křídlo strany, mají ještě šanci. Ze současných možných kandidátů však nikdo Trumpa neporazí,“ napsal Půr.

Naproti tomu ruského prezidenta Vladimira Putina prý čeká zklamání. Půr nepochybuje o tom, že si pán Kremlu „dělá zálusk“ na Bělorusko, ale tamní autoritářský prezident Alexandr Lukašenko se obrátí s prosbou o pomoc na USA. Trump prý Lukašenkovi pravděpodobně vyhoví, pošle zemi půjčku a Bělorusko se jednoho dne připojí k Západu. „Putin nebude tomuto kroku nijak schopen čelit a Bělorusko se vydá na dlouhou cestu do ‚západního tábora‘,“ poznamenal Půr.

Pokud jde o českou politiku Půr se domnívá, že si Andrej Babiš se svým hnutím ANO udrží dominantní postavení, zatímco Piráti u krajských voleb pohoří, protože je jejich voliči nebudou považovat za důležité. Šéfredaktor odhaduje, že se příštím středočeským hejtmanem stane Martin Kupka z ODS a stávající šéfce Jaroslavě Pokorné Jermanové nezbude než sklapnout podpatky.

Na serveru se lze také dočíst, že Evropskou unii čeká rokování o budoucnosti společenství bez Velké Británie, o digitalizaci a o tzv. zeleném údělu.

Nová Evropská komise Ursuly von der Leyenové si jako své hlavní priority určila ochranu obyvatel před dopadem klimatických změn. Právě proto chce do roku 2050 v EU výrazně omezit emise oxidu uhličitého a učinit tak Unii tzv. klimaticky neutrální. Už v březnu příštího roku navrhne první klimatický zákon, který by měl zanést uhlíkovou neutralitu do unijní legislativy. Do října příštího roku pak tým von der Leyenové představí plán na snížení emisí oxidu uhličitého do roku 2030 o nejméně 50 procent oproti stavu z roku 1990. V první polovině roku se rovněž chystá návrh na fond na trvale udržitelné investice, ale také plán na boj proti rakovině a nová pravidla týkající se používání pesticidů a herbicidů,“ napsal server.

EU bude také muset řešit otázky migrace. S reformou migrační politiky by prý mohlo přijít Německo, které bude ve druhé polovině roku předsednickou zemí celého společenství. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…