Průzkum „Bezpečnost potravin ve vnímání obyvatel České republiky“, který zadalo ministerstvo zemědělství, prokázal, že Češi více důvěřují českým potravinám než zahraničním. Téměř tři čtvrtiny obyvatel považují zdravotní nezávadnost českých potravin za dobrou. Pouze 43 % lidí si toto myslí o zahraničních potravinách.
„Řekl bych, že výsledky průzkumu ukazují, že Češi začali věnovat větší pozornost tomu, co jedí. Lidé se také začali více zajímat o původ potravin. Informace o původu téměř vždy zkoumají asi dvě pětiny obyvatel, častěji ženy než muži. Ve srovnání s průzkumem v roce 2005 stoupl zájem lidí dozvědět se, co mají na talíři,“ okomentoval průzkum ministr zemědělství Petr Bendl.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: aš