Proč Ministerstvo zdravotnictví zakázalo prodej alkoholu právě od obsahu dvaceti procent etanolu a výše? Prodejci tomuto rozhodnutí nerozumí a uvítali by, kdyby tato hranice byla zvýšena, kupříkladu na třicet procent. Informuje o tom server Lidovky.cz.
Kdy se výroba pančovaného alkoholu nevyplatí?
„Já tu hranici považuji spíše za politické než odborné rozhodnutí,“ řekl LN Zdeněk Chromý, místopředseda představenstva společnosti Rudolf Jelínek. Nikdo z úředníků ministerstva mu zatím údajně nevysvětlil, proč hranice leží na dvaceti procentech včetně. „Pokud chtěli stanovit opravdu jasný limit s kulatým číslem, měli zakázat prodej lihovin s obsahem vyšším než dvacet procent,“ uvedl Chromý.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp