"Nebavíme se tady o nějaké garážové výrobě v počtu několika set nebo tisíc kusů. My se bavíme prakticky o kriminalizaci toho segmentu trhu. Opravdu to je byznys, to jsou tuny a tisíce tun potravin, které mohou projít rukama právě těmto falsifikátorům. Takže to není v kusech nebo v desítkách kusů, ale v řadě případů jsou to obrovské objemy zboží," řekl.
Metodologie falšování je tak dokonalá, že máme co dělat, abychom ji vůbec odhalili
Podle Klanici se sofistikovanost falšování potravin stále zvyšuje a provádí ho celý tým lidí, kteří se velmi dobře vyznají v technologii, biotechnologiích, v použití nových postupů při výrobě potravin.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: čtk, mp