„Dozorové orgány, které řeší potraviny, neměly dosud možnosti do toho vstupovat a řešit to. A to my chceme změnit,“ říká Koberna. Roháčová má za to, že současný systém je lepší v tom, že nyní mají na potraviny větší dohled lékaři.
Lékařka je přesvědčena, že úředníci nemohou kvalitu potravin v restauracích hlídat dostatečně. „Určitě by to bylo zhoršení té situace a určitým způsobem by to riziko bylo vyšší, než je teď,“ prohlásila Roháčová.
„Nechápeme, proč by se tento systém měl zavádět,“ kroutil hlavou Stárek. Jenže podle Koberny bylo doposud ignorováno všechno kromě hygieny osob a je podle něj nutné zaměřit se na původ potravin. „Podívejme se pár měsíců zpátky, co způsobil černý trh s alkoholem,“ namítl.
Stárek však připomněl, že metanolová aféra nevznikla primárně v restauracích. „My pouze chceme upozornit na praktické věci, které jsou s tím spojené. A to je jednoznačně to, že systém se zkomplikuje,“ myslí si Stárek. Mohlo by podle něj docházet k větším omylům než doposud.
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: joh