400 utopených imigrantů. Pluli do Itálie

18.04.2016 13:25

Na sociálních sítích kolují zprávy o tom, že ve Středozemním moři došlo k tragédii. Údajně se totiž utopilo více jak 400 lidí plujících z Egypta do Itálie, alespoň podle somálského velvyslance v Egyptě. Mezi obětmi jsou uprchlíci ze Somálska, Etiopie a Eritreje. Informuje The Independent.

400 utopených imigrantů. Pluli do Itálie
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Organizace Lékaři bez hranic dnes rozšířila zprávu o tom, že ve Středozemním moři došlo k dalším obětem na životech. Tentokrát se údajně převrhly čtyři čluny a tragédie stála více jak 400 lidských životů. Tyto zprávy však zatím nelze potvrdit.

„V roce 2016 je Středozemní moře masovým hrobem,“ píší Lékaři bez hranic na svém twitteru.

Jen za minulý týden podniklo téměř 6000 lidí cestu z Libye do Itálie přes Středozemní moře. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) však na libyjských březích čeká dalších 100 000 lidí, jež se na cestu teprve chystají.

Celý text zde

Zákonodárci Evropské unie tak čelí kritice z mnoha stran za to, že omezili záchranné mise ve Středozemním moři a soustředí se na cestu mezi Tureckem a Řeckem, mnozí je tak viní ze „zabíjení z nedbalosti“.

Z nedávného výzkumu britských akademiků vyplývá, že právě snaha EU zabránit lidem ve vstupu na její území vedla k vytvoření podmínek pro to, aby na moři lidé častěji umírali.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…