499 Kč a máte mě! Tomáš Klus žil z úspor, už nemusí. Ale je zle

24.02.2021 11:07

Tomáš Klus v době pandemie koronaviru přišel s platformou, jak si zajistit živobytí. Díky restrikcím vlády nemůže vystupovat naživo, a tak si založil web KlubKlus. Členství stojí 499 korun na rok a fanoušci mají díky němu přístup na on-line koncerty, nezveřejněná videa či úvahy zpěváka v jeho denících. „Chybí ti prachy,“ reagovala fanynka Kluse pod jeho příspěvkem. Zpěvák prý žije z úspor. „Exkluzivní koncerty pro členy klubu mi přijdou v pořádku,“ bránil se v diskusi.

499 Kč a máte mě! Tomáš Klus žil z úspor, už nemusí. Ale je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Anketa

Kdo je pro vás nejdůvěryhodnější?

57%
2%
hlasovalo: 25406 lidí

Koronavirus je zatěžkávací zkouškou pro všechna odvětví. Například umělci musejí často hledat nové způsoby výdělků, neboť jim bylo téměř ze dne na den zakázáno hrát i zpívat. Houslistka Simona Tydlitátová, která ještě na jaře minulého roku hrála s barokním orchestrem v Paříži, nastoupila za pokladnu v Lidlu. Muzikálový herec Přemysl Pálek začal doručovat lidem nákupy jako kurýr ve firmě Rohlík a dokonce i takový zpěvák jako Tomáš Klus se musel nové situaci přizpůsobit. S uměním však neskončil, spíše naopak.

Tomáš Klus na konci minulého roku představil věrnostní program Klub Klus. Co tedy je součástí tohoto nového projektu? Nejdříve se musí fanoušek zpěváka zaregistrovat za 499 korun na rok, poté, co se zaregistruje, si může užít všechny výhody se členstvím v Klubu Klus spojené. Fanoušci tak měli možnost zhlédnout vánoční či novoroční koncert zpěváka, stejně jako další jiná streamovaná vystoupení. To však není vše. „Pro zaryté příznivce a příznivkyně budou v Klubu Klus rovněž dema písní, nezveřejněná videa a osobní deníky plné úvah, kterými se jejich autor nebojí ventilovat svůj společenský názor,“ psal web Musicserver.

Projekt Tomáše Kluse Klub Klus ZDE:

Reakce fanoušků jsou rozporuplné. Pod facebookovým příspěvkem, který zval na novoroční koncert Kluse, se objevil příspěvek od Libuše Koppové, která s výkonem zpěváka nebyla příliš spokojená. Dokonce se jí udělalo z pohledu na zpěváka nevolno. „Když jsem viděla příběh pana Kluse, jak má plnou pusu salátu a kulí oči, udělalo se mi zle. Mám ráda zábavu a vtipnost, ale proč to dělá, nechápu,“ napsala.

Anketa

Kdo je lepší politik?

70%
hlasovalo: 14321 lidí

Reální fanoušci však Tomáši Klusovi chybí, alespoň tedy dle svého příspěvku. Uznal, že on-line prostor je prozatím jeho jediné světlo v covid tunelu. „V klubklus.cz dne 20. 2. 2021 od 20.21 bude na živo, již třetí, on-line koncert. Tentokrát to budu jen JÁ! Na fyzické živo se jen tak ještě neuvidíme… (LIVE koncerty z února a března zcela jistě přesunujeme.) Např. Paměť písní v Mladé boleslavi z 18. 2. na 21. 9. 2021. Majitele vstupenek budou informováni,“ napsal.

„V našich on-line koncertech v různých podobobách, přes dráty až do vašich obývacích pokojů, budeme i dále pokračovat prostřednictvím klubklus.cz. Krom výše zmíněného koncertu ‚jenom já‘ přidáme další 27. 2. – jeho ‚formu‘ brzo prozradíme… bude zas s kapelou nebo jen s panem Jiřím – perlou z Brna?“ pokračoval ve svém příspěvku.

Doufá však v to, že alespoň v létě proběhne několik malých „exkluzivních“ koncertů. Vstupenky na tyto akce se však dle umělce prodávají pouze skrz platformu Klub Klus, kdy tedy jak bylo již jednou zmíněno, je třeba nejdříve zaplatit roční členství ve výši 499 korun. Poptávka po malých letních koncertech Kluse je však dle jeho slov veliká, neboť jeden koncert v rekreačním středisku Sobeňák byl již vyprodán.  „Podle kapacity se uvolní ještě vstupenky s bydlením ve stanu. To ale až podle opatření. Držme se. Mám vás rád,“ zakončil zpěvák svůj příspěvek.

Pod příspěvkem někteří diskutéři chválili tento přístup zpěváka v on-line prostoru a skrz platformu Klub Klus. Někteří psali o tom, že již mají koupené vstupenky na letní představení a že se těší na koncert. Našli se ovšem i kritici. Například Zdenku Rybenskou mrzí hranice, které Tomáš Klus svým uzavřeným přístupem skrz placenou stránku Klub Klus, staví. „Vše jen pro členy Klusklubu. Vím, že potřebuješ z něčeho žít, ale pokud bys udělal koncert on-line pro všechny s dobrovolnou vstupenkou, věřím, že lidi tě mají tolik rádi, že by ti nějakou korunkou přispěli určitě téměř všichni,“ popsala fanynka. Spousta umělců dle ní dělá on-line představení jen tak pro radost svých fanoušků. „Škoda že ty to teď děláš jinak. I tak tě mám stále z mnoha různých důvodů ráda a v úctě,“ dodala.

Zpěvák na to odpověděl. Informoval Zdenku o tom, že hraje i mimo svůj klub, a to jsou bezplatná vystoupení. „A exkluzivní koncerty pro členy klubu mi přijdou v pořádku,“ dodal.

V dalším komentáři měla jiná uživatelka dotaz na zpěváka. Petra Pavelková chtěla vědět, z čeho soudí, že se fyzicky naživo, jak píše v příspěvku, ještě dlouho neuvidí. Zajímalo ji, z čeho vlastně v době covidové žije a čemu věří. „Jakou energii dávají Vaše slova v příspěvku? Není potřeba mi odpovídat... P,“ dodala Petra Pavelková.

Klus jí však odpověděl. Prý soudí z toho, jaké má možnosti. „Žiju z úspor. Energii příspěvku neumím hodnotit,“ dodal.

Další komentář byl poměrně agresivní. „Chybí ti prachy,“ napsala Hana Gregorová. Na to však již zpěvák neodpověděl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…