70 procent vězňů jsou muslimové, i když je jich v zemi jen 10 procent. Vítejte ve Francii

17.08.2015 9:46

O strachu z radikalizace muslimů píše server iDNES.cz. Evropské věznice jsou dle něj líhní, přeměna je plíživá. Prý ani místní imámové nemají takový vliv k obrácení na džihád, vězení „je spolehlivější“. Velké problémy to nyní činí ve Francii a v Dánsku.

70 procent vězňů jsou muslimové, i když je jich v zemi jen 10 procent. Vítejte ve Francii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

„Krizi“ v Dánsku přiznal mluvčí Konzervativní lidové strany Naser Khader, který uvedl, že vězni, kteří se ve vězení stanou radikálními islamisty, jsou nyní obrovským problémem. A čísla hovoří jasně – během dvou let před únorovou střelbou v kodaňském kulturním středisku se ve vězení radikalizovalo 37 vězňů. Nyní vězeňská služba hovoří již o 50 radikálech, kteří jsou dosud za mřížemi, a třiceti, kteří cely již opustili. Nutností tak již je program pro přípravu na jejich život na svobodě, uvažuje se i o separaci zanícených islamistů od ostatních muslimů.

Původní text ZDE.

Neuvěřitelná čísla jsou také ta francouzská. Věznice ve Francii jsou zaplněny muslimy ze sedmdesáti procent – a to přesto, že muslimové tvoří jen deset procent obyvatelstva. 

Bachaři vězně, kteří se začínají radikalizovat, většinou bezpečně poznají. Začíná to prý zavrhováním západních oděvů, nesledováním televize či odmítáním jakékoliv komunikace s bachaři. Často se vězni také odmítnou svlékat ve společné sprše či chtějí po spoluvězních odstranit obrázky žen.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…