A bouchá se šampus. Český národ zle vtipkuje o smrti doktora Altnera, kterému ČSSD dlužila peníze

07.11.2016 14:05

Krátce poté, co se objevila zpráva o smrti bývalého advokáta Zdeňka Altnera, který na ČSSD na konci března letošního roku vysoudil 337 milionů korun kvůli kauze Lidového domu, se sociální sítě začínají plnit komentáři.

A bouchá se šampus. Český národ zle vtipkuje o smrti doktora Altnera, kterému ČSSD dlužila peníze
Foto: archiv PL
Popisek: Lidový dům

Altner se s ČSSD dlouhá léta soudil o peníze za to, že ji v devadesátých letech (úspěšně) zastupoval ve sporu se státem o Lidový dům. Soudy mu na konci března daly za pravdu a ČSSD uložily, že musí advokátovi zaplatit 18,5 milionu korun a smluvní pokutu, která činí 318 milionů Kč. Sociální demokraté proti rozsudku podali dovolání, kterým se aktuálně zabývá Nejvyšší soud. Spor pravděpodobně přejde na dědice Zdeňka Altnera.

Anketa

Bez ohledu na to, po čem toužíte: Jak to podle vás dopadne v USA?

hlasovalo: 7288 lidí

Skutečnost, že advokát zemřel dříve, než mu ČSSD musela vyplatit několika set milionovou částku, vzbudila na sociálních sítích krátce po zveřejnění zprávy pozdvižení.

„Zemřel Z. Altner. Vzhledem ke stavu našeho soudního systému tipuju, že je z dluhu ČSSD venku. V LD bouchá šampus,“ zveřejnil jeden z uživatelů Twitteru. „Zemřel právník Zdeněk Altner, s nímž ČSSD prohrála spor o 337 milionů… A máme to zadarmo!“ připojil se další.

„Zemřel Altner. Zajímavá taktika ČSSD, neplatit a počkat, až všichni věřitelé zemřou,“ podotkl uživatel Poslední skaut. „TVL, v Lidovém domě se bude tančit do rána! Altner zemřel!“ myslí si také na Twitteru.

„Mám takovej menší dluh u spořky. Asi taky budu vyčkávat se splácením. #nějaktodopadne #tačástkatakynesouhlasí,“ nadhodila Pavla Kubálková.

Student práv Václav Ágh si povzdechl, že „pomalá spravedlnost je nespravedlnost“.

Objevují se i ostřejší komentáře, které viní ze smrti Altnera ČSSD. „A ti oranžoví křiváci mají na jeho smrti zásadní podíl,“ myslí si Karel Janeček. Nebo šéfa ČSSD a premiéra Bohuslava Sobotku, který prý mohl naznačit, že z vlády nevyhodí toho, kdo ho zbaví problému s Altnerem. „Sobotka v pátek na vládě: ‚Kdo mě zbaví problému Altner, ten zůstává,‘“ naznačil Martin M. Žák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…