A bude třetí světová válka. Jaroslav Kubera už tuší proč. A pozor, imigranti to nejsou

29.12.2016 8:49

„Negativní úrokové sazby způsobí třetí světovou válku,“ domnívá se senátor za ODS a teplický primátor Jaroslav Kubera v rozhovoru pro server E15.cz. Rozhovořil se také o prezidentu Miloši Zemanovi či o Evropské unii.

A bude třetí světová válka. Jaroslav Kubera už tuší proč. A pozor, imigranti to nejsou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Kuberovo jméno se mimo jiné skloňuje s nadcházejícími prezidentskými volbami. On sám to, zda do nich půjde, prozradit nechce. „Kdo vystartuje na dlouhou trať příliš brzy, tak ho většinou ti startující s rozvahou těsně před cílem předběhnou. Termín je v březnu 2017,“ podotkl. Miloš Zeman však podle něj není rozhodně svorníkem společnosti. „Pro kandidáta na prezidenta bude podstatné, aby dokázal oslovit podobný vějíř lidí jako on. S tou dříve nazývanou pracující inteligencí má trochu potíže, ale masa voličstva je bohužel úplně jiná. Mě potkávají lidé a říkají ‚celá naše rodina tě bude volit‘. To už mi chybějí jen tři miliony dvě stě dvacet tři tisíc osm set dvacet dva hlasů a máme to doma. Je třeba umět trochu počítat, a to by měli umět všichni kandidáti,“ zmínil Kubera.

Kubera se následně vyjádřil také k Evropské unii a k případnému vystoupení z ní. Czexit však podle něj není řešení. „Důležité je sehnat podporu jiných zemí i mimo Visegrádskou čtyřku pro její reorganizaci. Já jsem kritický vůči tomu, jak EU funguje. Základ dnešních problémů je Lisabonská smlouva, proti které nás tehdy v Senátu hlasovalo sedmnáct,“ sdělil senátor. Dle jeho názoru by bylo ideální, kdyby se sebrala pravomoc Evropské komisi. „To je parta nevolených úředníků, v Bruselu jich sedí tisíce. I na pokraji třetí světové války vymýšlejí další a další nesmysly,“ řekl.

Hlavním důvodem pro vznik třetí světové války vidí záporné úroky. „Toho jsme se neměli nikdy dočkat. To je naprosto nenormální, abych vám půjčil stovku, a vy mi vrátíte devadesát korun. To může udělat jen blázen, přesto tam jsme. Může dobře skončit kvantitativní uvolňování? Rotačky jedou na plné pecky a tisknou eura. Jak odstraníte dluhy, které mají sociálně slabí, vláda České republiky? Celý svět má takové dluhy, že neexistuje žádný ekonomický model, kterým by se daly odstranit. Ale je jasné, že po válce není ani věřitelů, ani dlužníků,“ podotkl Kubera. 

Původní text ZDE

Kubera se vyjádřil také k uprchlické krizi, která dle jeho názoru nemá žádné racionální řešení. „My budeme chránit hranice, ale kdo dá příkaz ke střelbě, když proti němu bude stát deset ženských s dítětem na rukou? A když jich bude pět tisíc, tak těch prvních deset zastřelí a pak je ušlapou. Zemanovo řešení, ať je dají na nějaký ostrov… To je sice vtipné, ale jsou to jenom plky,“ nechal se slyšet. 

Teplický primátor je rovněž kritikem nadměrné regulace v Česku. „Během 28. října si někteří lidé nemohli nakoupit, protože bylo zavřeno. Je to naprosto nesmyslné. Jedná se i o to svaté nadšení pro bezhotovostní placení. Říkám tomu elektronická evidence nákupů,“ sdělil s tím, že není možné, aby legislativa byla nekonečná. 

Velká kritika z jeho úst se snáší také na kraje. „K ničemu nejsou a porodily kmotry, kvůli kterým máme všichni dodnes potíže. Kraje do příští revoluce nikdo nezruší, nám ale strašně chybějí okresní úřady. Nikdo si netroufne říci to, co v Německu, že 6200 obcí je pro Českou republiku neúnosných. Ten počet se musí zredukovat, stejně nás to jednou čeká,“ sdělil závěrem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…