A co u nás, je toto možné? Odpovědná osoba z ČR se vyjádřila k masakru v Las Vegas

03.10.2017 9:59

Poslankyně Jana Černochová, jež je expertkou ODS pro obranu, se rozhodla neignorovat včerejší tragédii v Las Vegas a na svůj facebookový profil napsala obsáhlejší komentář.

A co u nás, je toto možné? Odpovědná osoba z ČR se vyjádřila k masakru v Las Vegas
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

„Desítky zmařených životů lidí, co se přišli bavit na festival a zemřeli pod palbou střílejícího šílence (nebo šílenců) mě, jako většinu normálních lidí nemohou nechat v klidu. Je to obrovská tragédie, která se nikdy neměla stát a která jistě vyvolá celou řadu debat na téma držení zbraní v USA, v EU i v ČR,“ poznamenala Černochová s tím, že nechce dělat unáhlené závěry, neboť není jasný motiv.

„Ale pro všechny odpůrce návrhu na změnu našeho Ústavního zákona 110/1998 musím sdělit jednu podstatnou informaci: Až budete české zákonodárce kamenovat, nesrovnávejte nesrovnatelné, prosím. Ve Vegas se podle informací z médií střílelo samočinnými zbraněmi kat,“ podotkla Černochová. Zakázané zbraně podle jejích slov nelze v Česku získat legálně a nic na tom nezmění ani případné změny Ústavního zákona. 

„Spojovat dva rozdílné legislativní přístupy (USA a ČR) prostě nelze, byť se o to jistě někdo bude snažit. Psychopata s ‚kulometem‘ ve výškové budově lze zastavit opravdu těžko, zaráží mě v čem a jak zbraně do hotelu přenesl a jak se ke zbraním, které jsou i v USA přísně regulované, nebo i zakázané (v České republice jsou zakázané určitě a myslím i v celé EU), vlastně dostal? Ubytovávat se v hotelu s takovým arzenálem asi nemělo v dnešní době proběhnout bez povšimnutí, ale počkejme si na závěry vyšetřování,“ zmínila Černochová.

„Tak jako nelze zastavit pilota, který se zamkne v kabině před zbytkem osádky a rozhodne se skoncovat se životem pádem střemhlav do skály s 300 nevinnými pasažéry na palubě, nelze bohužel zabránit ani jiným otřesným činům psychicky narušených jedinců, jako byl tento v Las Vegas. Nepíše se mi dnešní status snadno, určitě se v následujících dnech dočteme, že ten, kdo hájí střelce, má krev na rukou a budou se používat další iracionální argumenty. Vím a jsem připravená se tomu postavit.“ podotkla dále poslankyně se slovy, že její pohled na legální držitele zbraní v České republice se ani po této tragédii nezměnil. 

„V naší zemi máme velmi přísnou zbraňovou legislativu, počet trestných činů spáchaných s legálně drženou zbraní osobou, která má v držení zbrojní průkaz, se prakticky rovná nule,“ uzavřela.

Celý komentář Jany Černochové:

Nebudu zbaběle strkat hlavu do písku a mlčením ignorovat dnešní tragédii v Las Vegas a dělat, že se nic nestalo. Desítky zmařených životů lidí, co se přišli bavit na festival a zemřeli pod palbou střílejícího šílence (nebo šílenců) mě, jako většinu normálních lidí, nemohou nechat v klidu. Je to obrovská tragédie, která se nikdy neměla stát a která jistě vyvolá celou řadu debat na téma držení zbraní v USA, v EU i v ČR. Nebudu tady dělat unáhlené závěry, protože informací, co bylo motivem je zatím zatraceně málo. Ale pro všechny odpůrce návrhu na změnu našeho Ústavního zákona 110/1998 sem musím dát jednu podstatnou informaci: až budete české zákonodárce kamenovat, nesrovnávejte nesrovnatelné, prosím. Ve Vegas se podle informací z médií střílelo samočinnými zbraněmi kat. A - tzv."zakázané zbraně" (pro laiky - říkejme jim třeba "kulomety"), které u nás NELZE získat legálně a nic na tom nezmění ani případné přijetí změny Ústavního zákona! Spojovat dva rozdílné legislativní přístupy (USA x ČR) prostě nelze, byť se o to jistě někdo bude snažit. Psychopata s "kulometem" ve výškové budově lze zastavit opravdu těžko, zaráží mě v čem a jak zbraně do hotelu přenesl a jak se ke zbraním, které jsou i v USA přísně regulované, nebo i zakázané (v České republice jsou zakázané určitě a myslím i v celé EU), vlastně dostal? Ubytovávat se v hotelu s takovým arzenálem asi nemělo v dnešní době proběhnout bez povšimnutí, ale počkejme si na závěry vyšetřování. Z ne tak dávné historie víme, že tak jako nelze zastavit pilota, který se zamkne v kabině před zbytkem osádky a rozhodne se skoncovat se životem pádem střemhlav do skály s 300 nevinnými pasažéry na palubě, nelze bohužel zabránit ani jiným otřesným činům psychicky narušených jedinců, jako byl tento, v Las Vegas. Nepíše se mi dnešní status snadno, určitě se v následujících dnech dočteme, že ten, kdo hájí střelce, má krev na rukou a budou se používat další iracionální argumenty. Vím a jsem připravená se tomu postavit. Můj pohled na legální držitele zbraní v České republice se ani po této tragedii nezměnil. V naší zemi máme velmi přísnou zbraňovou legislativu, počet trestných činů spáchaných s legálně drženou zbraní osobou, která má v držení zbrojní průkaz, se prakticky rovná nule (poznámka: píšu to úmyslně takto, aby do toho zase někdo nepřidával zbraně kategorie D např. plynovky etc....na které žádný zbrojní průkaz nepotřebujete a když chce někdo falšovat statistiku, tak je do součtu trestných činů účelově přidává).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…