A dost. Martin Komárek chce zpacifikovat Českou televizi

07.12.2016 17:35

Veřejnoprávní Česká televize byla dlouho chována jako v bavlnce. To musí skončit, konstatuje poslanec Martin Komárek z hnutí ANO Andreje Babiše. A velí do útoku.

A dost. Martin Komárek chce zpacifikovat Českou televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Poslanci Martinu Komárkovi (ANO) podle všeho došla trpělivost. Postavil se do čela skupiny poslanců, kteří chtějí dostat Českou televizi i Český rozhlas pod větší kontrolu. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

„Vedení České televize a Českého rozhlasu by mělo být pod výrazně větší kontrolou než dosud. S návrhem, který může počítat s podporou zákonodárců nejen z koaličních stran, vystoupila ve středu po poledni skupina poslanců v čele s Martinem Komárkem z hnutí ANO. Podle návrhu by na veřejnoprávní média ‚dohlížela‘ rada, která by nově měla větší kompetence než ta dosavadní a navíc by neměla být zdaleka tolik závislá na politických stranách. Česká televize vydala stanovisko, ve kterém návrh kritizuje a uvádí, že pokud začne platit, bude funkce generálního ředitele ČT zbytečná,“ píše server.

Celý článek naleznete zde.

Komárek si však trvá na svém. Do konce tohoto volebního období by rád tento návrh prosadil a pokládal by si za čest být pod ním podepsaný, neboť ho považuje za revoluční. Šlo by tak už o druhou revoluční změnu v podání hnutí ANO. Šéf hnutí Andrej Babiš stejně vzletnými slovy popisuje svůj projekt EET fungující od 1. prosince.

Dosavadní Radu ČT považuje Komárek v podstatě za bezzubou, neboť je podle jeho názoru fakticky finančně závislá na řediteli České televize Petru Dvořákovi, a nedovolí si ho proto kritizovat. Komárek je přesvědčen, že se to musí změnit.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…