A dost! Nebudeme trpět nucené svazky s nezletilými a polygamii, udeřil německý ministr

14.06.2016 18:21

Německo a Rakousko se vypořádávají s problémy s migranty každý po svém. V Rakousku došlo k odsouzení muže, zodpovědného za znásilnění desetiletého chlapce. V Německu zase zakážou polygamní svazky. Zákony jsou totiž více než víra, tvrdí tamní ministr spravedlnosti Heiko Maas.

A dost! Nebudeme trpět nucené svazky s nezletilými a polygamii, udeřil německý ministr
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci ze Sýrie v táboře Domiz. Snamdin Nurihasan a Henadi Shibli

V úterý byl ve Vídni odsouzen jedenadvacetiletý Iráčan za znásilnění desetiletého chlapce v místním bazénu. Obžaloba pro něj původně chtěla patnáctiletý trest odnětí svobody, jelikož chlapec trpí posttraumatickou poruchou.

Iráčan však nakonec dostal pouze šestiletý trest odnětí svobody, jelikož mu v době spáchání trestného činu nebylo dvacet jedna let, soud přitom přihlédl k jeho „nepříznivým životním okolnostem“.

V Německu se odhodlali postupovat tvrději. Podle ministra spravedlnosti Heika Maase jsou německé zákony nadřazené cizím kulturním zvyklostem a proto rozhodl, že Německo nebude uznávat vícenásobná manželství.

„Nikdo z těch, kdo k nám přichází, nesmí stavět své kulturní zakotvení nebo svou náboženskou víru nad naše zákony. Proto už v Německu nebudou uznávány žádné vícenásobné sňatky,“ řekl Maas. „Právo platí pro všechny stejně.“

Donedávna totiž byly místy udělovány výjimky a to i přesto, že je polygamie v Německu oficiálně zakázaná. Vše ve snaze zabránit zpřetrhání rodinných vazeb. Tomu však bude učiněna přítrž.

„Nucené sňatky nebudeme trpět, tím méně v případech, kdy se budou týkat nezletilých dívek,“ dodal Haas k debatě o rodinných poměrech muslimů, které jsou z hlediska Němců mnohdy kontroverzní. Náboženské tradice jim totiž umožňují uzavírat manželské svazky i mezi dospělými muži a nezletilými dívkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…