A dost. Takhle platí primátorka ODS své poradce: Senior manažer - 5.724 korun za hodinu, manažer 4.346 korun. Další si přijde na 8.628 za hodinu. To celé v době koronaviru

19.08.2020 4:41

Podle opoziční ODS je prakticky vše, na co vláda sáhne, špatně. Zejména Petr Fiala si za pomocí máchání rukou pravidelně přivlastňuje právo hodnotit. Ale především vytýkat a kritizovat. ParlamentníListy.cz se proto začínají zaměřovat na skutečnost, jak to vypadá, když lokální vládu drží v pařátech právě Fialova desetiprocentní partaj.

A dost. Takhle platí primátorka ODS své poradce: Senior manažer - 5.724 korun za hodinu, manažer 4.346 korun. Další si přijde na 8.628 za hodinu. To celé v době koronaviru
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Brněnská politička Markéta Vaňková

Anketa

Věříte, že ODS a TOP 09 půjdou do sněmovních voleb společně?

4%
11%
hlasovalo: 9009 lidí
Jediný výsledek vládnutí ANO je podle papírového předsedy ODS „mafiánská struktura, kriminální činnost, ale na obrazu města žádnou stopu nezanechali". Řeč je samozřejmě o metropoli Brnu, kde je primátorkou zástupkyně modrého ptáka Markéta Vaňková. O té se hovoří víceméně jen jako o prodloužené ruce exministra spravedlnosti Blažka. K jeho osobě a aktivitě v rámci Brna se ParlamentníListy.cz teprve dostanou. Nyní jsme se zaměřili na způsob, jakým občanští demokraté městu na soutoku Svratky a Svitavy vládnou.

Dne 16. července byla do veřejného registru vložena smlouva mezi statutárním městem Brno a eseróčkem Deloitte Advisory se sídlem v Praze v Karolinské ulici. Proč si Brno vybralo právě pražskou firmu, nechme stranou. Smlouva se týká poskytování poradenských služeb, je uzavřena na dobu určitou, a to do okamžiku řádného splnění všech povinností vyplývajících z této smlouvy oběma smluvními stranami.

Důvodem, proč si ansámbl v čele s primátorkou ODS Vaňkovou vybral tohle eseróčko, je zřejmý: Jde o návrh konceptu restrukturalizace BVV, ekonomickou analýzu tržního postavení BVV s ohledem na stávající a budoucí obchodní model, návrh strategických směrů restrukturalizace BVV a konečně o personální analýzu Brněnského výstaviště.

Veletrhy Brno, a. s. je obchodní společnost vlastnící architektonicky významný výstavní areál v Brně-Pisárkách, brněnské výstaviště. Zde pořádá zejména veletržní a výstavní akce. Společnost vznikla v roce 1928 a do povědomí vystavovatelů i návštěvníků se zapsala pod názvem Brněnské veletrhy a výstavy (BVV). Majoritním vlastníkem společnosti je statutární město Brno. Generálním ředitelem je Jiří Kuliš, obchod má na starost Jan Kuběna a v řídících orgánech nalezneme i mnoho dalších. Neméně početné je představenstvo v čele s Tomášem Kratochvílem. Členkou představenstva je rovněž primátorka Markéta Vaňková. V dozorčí radě sedí Petr Springinsfeld, Jana Vaculíková, Oldřich Peprla, Daniel Rychnovský a Petr Vokřál. Zkrátka a dobře mnoho lidí.

Vraťme se ke smlouvě.

Kromě řady analýz je povinností externího subjektu identifikace možností budoucího businessového modelu – návrh dalších činností s ohledem na využití stávajících aktiv, know-how a potenciálu areálu BVV. Odborně zní i další rozvité myšlenky: Kvantifikace navržených strategických opatření, zapracování do projekce rámcového finančního plánu BVV na další roky a vyhodnocení dostatečnosti navržených opatření. Řečeno prostou češtinou, Brno si za velké peníze najalo někoho, kdo mu má poradit, jak postupovat, koho vyhodit, jak vydělat.

A právě finanční odměny jsou něčím, co na první pohled zarazí i víkendového čtenáře našich materiálů.

Cena za služby a platební podmínky, která je stanovena přílohou č. 2 citované smlouvy, zahrnuje vskutku nevídané sumy.

  • Partner: 8.268 Kč/hod
  • Ředitel: 6.360 Kč/hod
  • Senior manažer: 5.724 Kč/hod
  • Manažer: 4.346 Kč/hod
  • Senior Associate: 3.127 Kč/hod
  • Associate: 2.226 Kč/hod

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36727 lidí
Cena je limitována maximální částkou 1.925.000 korun bez DPH a podle všeho nezahrnuje náklady eseróčka Deloitte Advisory. Výše nákladů účtovaných ze strany Deloitte totiž podle smlouvy nepřesáhne deset procent ceny za služby. Takže kromě horentních financí město zaplatí i cestovné, dopravné a mnoho dalších položek.

Jak uvedl náš zdroj přímo z prostředí BVV:

„Je to velké plýtvání, což má ODS historicky ve zvyku. Stačí se podívat, kam to dotáhl jejich senátní kandidát a bývalý ředitel brněnské nemocnice Roman Kraus a naopak; jak postupuje současný ředitel Štěrba." Více glosovat nechtěl. „Bojím se o práci. Cokoli z věcí bych prozradil, přišli by na mne, jsou mstiví," uzavřel s odkazem na několik dalších dokumentů, jimiž se budou PL zabývat vzápětí.

ParlamentníListy.cz se na neuvěřitelné hodinové odměny zeptaly v úterý také na brněnské radnici. Odpověď?

Že nejde o mylnou nebo zmatečnou informaci, potvrdilo i tiskové oddělení Brna. „Uvedené údaje chápete správně," sdělilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…