A je jasno: Ministrem průmyslu bude Jiří Havlíček

23.03.2017 12:15

Novým ministrem průmyslu a obchodu se má stát Jiří Havlíček, dosavadní náměstek v tomto resortu. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že předseda vlády vybíral nástupce ministra Jana Mládka mezi jeho náměstkem Jiřím Havlíčkem a šéfem Správy státních hmotných rezerv Pavlem Švagrem.

A je jasno: Ministrem průmyslu bude Jiří Havlíček
Foto: ČSSD
Popisek: Jiří Havlíček

„Návrh na jmenování nového ministra průmyslu a obchodu je připraven. Teď už jen podpis prezidenta republiky,“ napsal premiér na Twitter před cestou na Hrad za prezidentem Milošem Zemanem.

Celý text je ZDE

Na Havlíčka ukázal v rozhovoru pro pro iDnes.cz sám Švagr. „Pan náměstek Havlíček je přirozeným kandidátem na post ministra,“ řekl. S premiérem o tom mluvil minulý týden a ten tak jeho názor zná.

S odbornou erudicí Havlíčka navrženého do vlády by podle serveru neměl mít prezident Miloš Zeman problém, což je pro něj zásadní.

Havlíček už v roce 2003 nastoupil na Ministerstvo průmyslu a obchodu, kde zastával až do roku 2006 pozici ředitele kabinetu ministra. V dalších čtyřech letech byl hlavním manažerem, ústředním tajemníkem ČSSD. Poté se více než tři roky věnoval komunální politice jako místostarosta města Čáslavi. Od února 2014 je náměstkem ministra průmyslu a obchodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…