A jé je. Poslanec ČSSD připomněl Babišovi jednu tuze nehezkou věc z minulosti... Jde i o 73letou maminku

09.05.2017 16:20

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš řekl Právu, že celý politický život premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky provázejí podvody, i do politiky se prý dostal podvodem, k jeho kandidatuře v roce 1996 podle Babiše pomohly černé duše v ČSSD, dokonce měl existovat návrh na jeho vyloučení ze strany. Poslanec ČSSD Šincl ale připomněl něco jiného...

A jé je. Poslanec ČSSD připomněl Babišovi jednu tuze nehezkou věc z minulosti... Jde i o 73letou maminku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Ladislav Šincl

ParlamentníListy.cz se politiků zeptaly, co si o slovech Andreje Babiše myslí a o čem to svědčí. „Je to téměř dva roky (17.6.2015), kdy Andrej Babiš v kanceláři č. 56 v budově PSP za přítomnosti zhruba 14 účastníků položil přede mne složku s mým jménem a neváhal z této složky vytahovat řadu informací o mně, ale  taky o mé rodině - mé manželce a o mé 73leté mamince (obyčejné důchodkyni, která do té doby netušila, že Andrej Babiš existuje). Všechny informace, které z této složky na mne a mou rodinu použil, se ukázaly jako zcela lživé. Jediným důvodem vytvoření složky "Šincl" bylo to, že jsem si dovolil předložit změnu zákona, který se panu Andreji Babišovi nelíbil. Měl jsem tedy možnost osobně poznat jeho zvláštní ´metody práce´, které spočívají v tom, že  na své politické oponenty shromažďuje informace s cílem je poškodit. Aktuální útoky na Bohuslava Sobotku jsou jen dalším důkazem toho, že v těchto metodách "sběru lží a pomluv" dál pokračuje s cílem odvrátit pozornost od jeho problémů - podezření z daňových úniků, sbírání informací z takzvaných živých policejních spisů a tak dále,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Ladislav Šincl.

Mohl bych se ptát pana Sobotky, proč privatizoval OKD za 4 miliardy

Babiš hovořil o Sobotkovi i na veřejném setkání v Plzni. „Mohl bych se ptát pana Sobotky, proč privatizoval OKD za čtyři miliardy, proč dal Bakalovi byty téměř zdarma. Je tam soud. Čeká se. Nevím na co. 15. května 2002 přistálo na účtu Fondu národního majetku asi 134 miliard. To byla vláda premiéra Miloše Zemana. Ty peníze měly jít na státní důchodový fond pro důchodce, který chtěl Grégr založit, ale o dva měsíce později už byl nový premiér, pan Špidla, a přišel nový ministr financí, nejhorší v naší zemi, Sobotka. Kde je těch 134 miliard? Nezaložili ten fond. Zašantročili to,“ vytkl předsedovi ČSSD Babiš.

„OKD zdevastoval celý region. Důchodci platí nájem 7000 měsíčně a Bakala jim to měl prodat za 40 000. Mostecká uhelná, prodej na přímo, žádná soutěž. Sokolovská. 11 miliard do Škody Plzeň ekologické zátěže. Prohraná arbitráž s CME, Hušák, 400 miliard dluhů. Samé škody. Pan premiér mi něco vyčítá? Nemluvím o tom, že už v roce 1996 podváděl při své první kandidátce do Sněmovny. Zeptejte se jeho organizace. Ve Vyškově jej chtěli vyloučit. Manipuloval, černé duše,“ rozpálil se šéf ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…