A je to. Devět uprchlíků zatčeno za ubližování Němce. A zrovna před volbami, takže...

16.08.2016 12:54

Rakouské úřady zatkly devět Iráčanů podezřelých ze znásilnění osmadvacetileté Němky. Podle dostupných důkazů mělo těchto devět osob odvléci oběť do bytu dvou z nich, kde k celému činu údajně došlo. Žena si však z důvodu omámení smyslů příliš nepamatuje. Celá událost by však mohla odstartovat další veřejnou debatu o imigraci těsně před opakováním prezidentských voleb. Informuje The Telegraph.

A je to. Devět uprchlíků zatčeno za ubližování Němce. A zrovna před volbami, takže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Norbert Hofer

Anketa

Který vládce Ruska byl nejlepší?

1%
3%
0%
83%
hlasovalo: 6657 lidí

V Rakousku zatkli devět Iráčanů, z nichž jsou všichni žadatelé o azyl či jej právě čerstvě získali. K události došlo ve chvíli, kdy se rakouští Svobodní opět pokoušejí získat prezidentský úřad pro svého kandidáta Norberta Hofera.

Policie zatkla všech devět mužů přes víkend na základě DNA a kamerových záběrů. Oběť útoku podala podnět už prvního ledna, policii však zabralo osm měsíců dobrat se konce „zdlouhavého a složitého vyšetřování“, než mohla přistoupit k samotnému zatýkání.

K útoku mělo dojít během silvestrovské noci, kdy měla žena v plánu navštívit kamarádku. Místo toho ji však silně podnapilou údajně odvleklo devět mužů ve věku od 21 do 47 let do bytu jednoho z nich. „Podle biologických stop nebylo o skupinovém znásilnění pochyb,“ řekl policejní mluvčí.

Pět mužů bylo zatčeno přímo ve Vídni, další tři ve Štýrsku a jeden v Dolním Rakousku. Všichni však svorně popřeli svou vinu a podle policie nebyli ani s to říct, kolik a kteří z nich se útoku účastnili a kdo mu jen napomáhal. V tomto směru však nebyla nápomocna ani sama oběť, která si podle svých slov nepamatuje, že by ji někdo odvlekl do jejich bytu.

Celý text zde

Zprávy o útoku se objevily ve chvíli, kdy se země připravuje na opakování prezidentské volby z června letošního roku, ve které zvítězil nezávislý kandidát Alexander Van der Bellen o necelé jedno procento nad kandidátem Svobodných Norbertem Hoferem.

„Ačkoliv Rakousko nezakusilo podobné situace, jako byla ta v Kolíně nad Rýnem o silvestrovské noci, kdy stovky žen hlásily policii, že byly osahávány, okrádány a vystaveny útokům ze strany davů mužů, imigrace a zločinnost se staly politickou otázkou nejvyšší citlivosti.“ Rakousko se po určité době částečně vzdálilo od politiky otevřených dveří Angely Mekrelové a přijalo tvrdší protiimigrační opatření.

Rakouští Svobodní, označovaní za krajně pravicovou, protiimigrační stranu, vedou v Rakousku průzkumy volebních preferencí. Volají po ještě tvrdších opatřeních proti imigrantům a jejich prezidentský kandidát Norbert Hofer slíbil, že zakáže nošení burek a vyvede zemi z Evropské unie, pokud by mělo Turecko získat členství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…