A je to: Paroubek jde sbírat podpisy na Hrad

14.07.2022 11:24 | Ze sítí

Hostem pořadu Aby bylo jasno moderátorky Jany Bobošíkové byl tentokrát bývalý premiér České republiky a bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. Témat bylo mnoho, jedním z nich i jeho případná prezidentská kandidatura. Řeč ale byla i o tzv. marketingových tvářích či o propadu popularity slovenské prezidentky Čaputové.

A je to: Paroubek jde sbírat podpisy na Hrad
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Paroubek

Co se týče prezidentské kandidatury, volil Paroubek svá slova velmi opatrně.

„Zatím jsem se ještě nerozhodl, ale to rozhodnutí je blízko,“ začal zvolna.

Postupně však jeho slova dostávala jasný význam a jasné sdělení.

„Začneme se sběrem podpisů,“ řekl totiž a pokračoval, že se potom uvidí, jaký ohlas u lidí vzbudí jeho kandidatura a další kroky budou následovat.

Jiří Paroubek se ale vyjádřil i ke svým potenciálním konkurentům. Část z nich nazval „marketingovými tvářemi“.

„Je tady řada marketingově zajímavých osobností, u kterých ale neznáme jejich názory. Moje kandidatura by tedy byla na místě,“ potvrdil opět svůj záměr kandidovat, ale dodal, že bude záležet na spoustě věcí, i na penězích.

Na dotaz Bobošíkové, koho má na mysli, když mluví o „marketingových osobnostech“ odpověděl, že velký prostor v médiích dostává třeba „ta bývalá rektorka z Brna“, jméno si prý Paroubek nepamatuje.

Když mu Bobošíková připomněla, že jde o Danuši Nerudovou, dodal, že podle jeho názoru bude snahou určitých kruhů udělat z ní českou Čaputovou (slovenská prezidentka – pozn. redakce).

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Ta sice na Slovensku svůj úřad nezvládá, protože na něj nemá, ale to se tady málo ví,“ dal najevo svůj názor na působení slovenské prezidentky v prezidentském úřadu našich sousedů a pokračoval s tím, že se popularita Čaputové na Slovensku v posledním roce doslova zřítila.

Téma tzv. „marketingových osobností“ uzavřel Paroubek tím, že státu nic nepřinesou, kromě toho, že mají hezký účes a outfit.

„Podobně jako paní Pekarová, ale nemají žádný obsah.“

Řeč přišla i na průzkum veřejného mínění, ve kterém Češi vyjádřili svoji nedůvěru ve vládu a další instituce. Bobošíková se v té souvislosti zeptala, zda Paroubek vidí nějakou cestu, jak by měli lidé svoji nespokojenost vyjádřit.

„Důvody pro vyjádření nespokojenosti budou velmi značné, zhorší se životní úroveň lidí, začnou platit faktury za energie,“ řekl Paroubek s tím, že vidí dvě možné cesty pro její vyjádření.

„Buď situaci využije opozice, nebo odbory.“

Zároveň dodal, že v rámci opozice mu přijde v současné době v tomto směru aktivnější Tomio Okamura, než Andrej Babiš.

A co odborový předák Josef Středula?

„Nějací troubové mu poradili, ti stejní troubové, kteří přivedli Sobotku a ČSSD do propasti, aby byl konstruktivní. On tedy jedná s vládou, ale pokud se s tím spokojí, je to nešťastné. Pokud ne, můžou jít občanské protesty i přes odborovou centrálu,“ uzavřel Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vám těch 29 Kč nevadí?“ První výstřel Rohlik.cz proti Wolt.cz a Foodora.cz. Lidé naštvaní

14:45 „Vám těch 29 Kč nevadí?“ První výstřel Rohlik.cz proti Wolt.cz a Foodora.cz. Lidé naštvaní

„Nevadí vám to platit?“ zeptal se zakladatel serverů DameJidlo.cz a Rohlik.cz Tomáš Čupr ohledně tak…