A je to! Zeman si prý sehnal náhradu za Soukupa. Kohopak?

20.01.2020 11:54

Prezident Miloš Zeman by mohl nově vystupovat na Českém rozhlasu. Šéf veřejnoprávního média René Zavoral mu nabídl pořad s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým. Učinil tak poté, co se prezident rozešel s Jaromírem Soukupem na TV Barrandov. Informaci přinesl Mediar.cz.

A je to! Zeman si prý sehnal náhradu za Soukupa. Kohopak?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

„Generální ředitel Českého rozhlasu pan Zavoral mi navrhl další mediální výstupy s Xaverem Veselým, kterého mám rád a těším se na to, co by ne,“ uvedl Zeman při svém nedělním vystoupení na Frekvenci 1. I zde bude i nadále poskytovat své rozhovory. Stejně tak potvrdil své rozhovory i pro Blesk.

Anketa

Sirotky z Řecka nepřijmeme, protože jsou to prý Afghánci ve věku 16 až 18 let. Schvalujete rozhodnutí o NEPŘIJETÍ?

98%
hlasovalo: 21162 lidí

Český rozhlas přitom ukončil rozhovory před pěti lety, a to kvůli sporu o to, zda mají být prezidentské Hovory z Lán předtočeny. Rozhlas tak chtěl reagovat na vulgární mluvu prezidenta v jednom z pořadů. Frekvence 1 následně pravidelné čtvrtletní rozhovory převzala a moderoval je právě Luboš Xaver Veselý, jenž po 17 letech však na Frekvenci 1 skončil a odešel do Českého rozhlasu. 

Zeman také pravidelně každý týden vystupoval na TV Barrandov v pořadu Týden s prezidentem. Minulý týden mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v dopise majiteli televize Jaromíru Soukupovi napsal, že  pořad vyčerpal svůj potenciál a nemůže přinést nové impulzy.

Ovčáček Soukupovi sdělil, že při hodnocení mediálních aktivit uplynulého období dospěl k závěru, že ve svém čase byl Týden s prezidentem pořadem, který byl pro diváky přínosem a měl své místo. „Pokud jde o etapu od roku 2020 do roku 2023, kdy skončí druhé funkční období prezidenta republiky, situace je zcela odlišná. Dospěl jsem k závěru, že pořad Týden s prezidentem na TV Barrandov již vyčerpal svůj potenciál, a nemůže tedy přinést nové impulzy,“ uvedl mluvčí.

Soukupa informoval o tom, že pořad už nebude zařazen do nového plánu prezidentových pravidelných mediálních aktivit. „Se zahájením natáčení proto již nepočítáme,“ uvedl. Majiteli televize Ovčáček poděkoval za profesionalitu, vstřícný přístup a čas věnovaný pořadu.

V pořadu Týden s prezidentem se Zemanem pravidelně vedl rozhovory Soukup. „Rozhodnutí prezidenta po třech letech ukončit natáčení pořadu Týden s prezidentem plně respektuji. Osobně je mi to líto. Pro TV Barrandov to ale neznamená nic převratného. Uvolněný prostor nahradí jiné pořady cílené na mladší cílové skupiny diváků,“ uvedl na Twitteru Soukup.

Server Echo24.cz dříve také upozornil na to, že na TV Barrandov letos zatím v programu chybí i Talk show Jiřího Ovčáčka. Debatní pořad prezidentova mluvčího, který televize spustila na podzim, odvysílal zatím poslední díl 16. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…