A je to tady! Koaliční smlouva mezi ANO a ČSSD je na světě. Hamáček naznačil, co v ní najdeme

07.05.2018 17:03

Předsedové ANO Andrej Babiš a ČSSD Jan Hamáček dnes dospěli k textu koaliční smlouvy, který je akceptovatelný pro sociální demokracii. Hamáček po zhruba hodinovém jednání novinářům v Poslanecké sněmovně řekl, že vyřešeny byly všechny záležitosti ohledně pojistek, které ČSSD v koaliční smlouvě chtěla mít. S přesným zněním návrhu dohody chce seznámit nejprve v pátek vedení ČSSD.

A je to tady! Koaliční smlouva mezi ANO a ČSSD je na světě. Hamáček naznačil, co v ní najdeme
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

"S panem Babišem jsme řešili hlavně otázky koaliční smlouvy, dospěli jsme k textu, který je pro ČSSD akceptovatelný a řeší všechny věci, které bylo třeba vyřešit. S návrhem seznámím vedení sociální demokracie," uvedl Hamáček. Přesná ustanovení nechtěl prozradit. "Chci, aby to nejdřív slyšeli kolegové z vedení ČSSD," uvedl.

Na dotaz, zda dohoda obsahuje požadavek, aby premiér odstoupil v případě demise všech ministrů ČSSD, Hamáček odpověděl, že ano. Vyřešena je podle něj i podmínka sociálních demokratů, aby v případě odsouzení skončil člen vlády. "Z mého pohledu ano, počkejte si na konkrétní text," uvedl Hamáček. Zmíněno je podle něj v textu i fungování Sněmovny, i když dohoda neobsahuje konkrétní jména. ČSSD chtěla odvolat některé poslance SPD z funkcí v dolní komoře či jejích výborech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…