A je to tady. První z obviněných v kauze Nagyové jdou do vazby

15.06.2013 10:19

Okresní soud v Ostravě rozhoduje uvalení vazby na osm osob zadržených při čtvrteční razii Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Soud v Ostravě bude rozhodovat o vazebním stíhání šéfky sekretariátu premiéra Nečase, trojice bývalých poslanců ODS, třech elitních vojenských zpravodajců a bývalého ministerského náměstka.

A je to tady. První z obviněných v kauze Nagyové jdou do vazby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Jako první byl v osm hodin předveden k ostravskému soudu právě Roman Boček, bývalý náměstek ministra zemědělství. Od října 2012 Boček působil jako člen představenstva Českých drah, kam měl být do pozice člena dozorčí rady „umístěn“ poslanec ODS Petr Tluchoř, takže jeho zatčení může souviset s touto čiností.

Byl přivezen před osmou hodinou a přihlížející redaktoři České televize jej původně identifikovali jako bývalého šéfa vojenského zpravodajství Ondreje Páleníka. Po desáté pak bylo oznámeno, že Boček zůstane ve vazbě. Návrhu státních zástupců bylo vyhověno.

Jeho advokát následně v přímém televizním vstupu informoval, že důvodem byla obava soudu z ovlivňování svědků. „Já ani klient s rozhodnutím soudu nesouhlasíme a budeme připravovat odvolání,“ ujistil právník.

Česká televize informaci doplnila, že Boček měl při odjezdu od soudu na tváři „ nucený úsměv“.

Později byla zveřejněna informace, že do vazby byl vzat i bývalý poslanec ODS Ivan Fuksa. Toho obviňují, že se měl jako poslanec vzdát mandátu výměnou na funkci člena dozorčí rady v Českém aeroholdingu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…