A je zle: Matteo Salvini řekl jasné slovo o Rusku

17.07.2018 10:15

Poněkud ve stínu setkání Donalda Trumpa s Vladimirem Putinem proběhla návštěva italského ministra vnitra Mattea Salviniho v Moskvě. Nejenom ruský a americký prezident, ale také šéf Ligy severu a klíčový člen italské vlády pronesl zajímavá prohlášení.

A je zle: Matteo Salvini řekl jasné slovo o Rusku
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Salvini je mainstreamovými médii již dávno označován za politika, který má blízko k Rusku. Jeho aktuální vyjádření z tiskové konference v Moskvě mu patrně jeho nálepku „přítele Putina“ jen tak neodpáře. „Řím bude pracovat na tom, aby byly zrušeny protiruské sankce. Pomocí všech způsobů, které nabízí umění demokracie. Na rozdíl od předchozí italské vlády se při dosažení našeho cíle nebudeme bránit ani použití veta,“ uvedl podle bruselského serveru Politico Salvini.

Anketa

Je dobře, že se Donald Trump snaží vyjít s Vladimirem Putinem, i když mu za to v USA nadávají?

98%
2%
hlasovalo: 15699 lidí

Italský ministr vnitra konstatoval, že jeho vláda na zrušení protiruských sankcí bude pracovat doslova dnem i nocí. „V případě migrace jsme již snad dostatečně prokázali, že umíme být celkem tvrdohlaví. I proto jsem přesvědčen, že svého dosáhneme i v tomto bodě,“ řekl vlivný italský politik se zjevným odkazem na působení italské delegace na summitu Evropské unie o migraci, který se konal v uplynulém měsíci.

Italský ministr vnitra se také vyjádřil k setkání Trumpa s Putinem. Rusko by se mělo podle Salviniho vrátit „zpátky do evropské rodiny“. „Osobní schůzka mezi americkým a ruským prezidentem je skvělým začátkem,“ prohlásil Salvini, který se podle svých slov při své návštěvě v Moskvě setkal s celou řadou ruských ministrů a dalších vrcholných politiků. Bližší podrobnosti však na tiskové konferenci prozradit nechtěl.

„Schůzka a vzájemný dialog je bezpochyby mnohem lepší varianta než sankce. Souhlasím s prezidentem Trumpem, že by mělo být Rusko opět součástí jednání států G8. Rusové mají plné právo sedět u jednoho stolu s ostatními světovými vůdci,“ uvedl Salvini a dodal také, že navzdory mediálním spekulacím jeho vláda neplánuje odejít z Evropské měnové unie. „Dáváme ale EU jednu z posledních šancí,“ varoval šéf Ligy severu.

Salvini se účastnil nedělního finálového utkání mistrovství světa v Rusku a vedle ruského ministra vnitra se setkal také s místopředsedou vlády. Jak sám před odjezdem do Ruska řekl, hodlal vzdát hold Vladimiru Putinovi. S ruským prezidentem se však vzhledem k jeho pondělnímu setkání s Donaldem Trumpem osobně nesešel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…