A je zle. Sobotka kárá hejtmana-poslance ČSSD za to, že si nechal obě funkce

24.04.2014 11:24

Předseda ČSSD a premiér Bohuslav Sobotka pokládá rozhodnutí hejtmana Josefa Novotného ponechat si zároveň poslanecký mandát za chybné a v rozporu se snahou ČSSD omezit kumulaci funkcí. Napsala to ČTK. Sobotka věří, že Novotný svůj postoj ještě přehodnotí.

A je zle. Sobotka kárá hejtmana-poslance ČSSD za to, že si nechal obě funkce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Pokládám to za chybné a z pohledu voličů i členů ČSSD zcela nepochopitelné rozhodnutí, které je v rozporu se snahou sociální demokracie omezit kumulaci placených veřejných funkcí," uvedl Sobotka. „Věřím, že hejtman Novotný svůj postoj ještě přehodnotí, protože stanovy ČSSD platí pro všechny stejně," dodal.

Novotný považuje požadavek, aby si hejtmani s poslaneckým mandátem vybrali jednu z funkcí, za diskriminaci. Krajským zastupitelům dnes řekl, že souběh obou funkcí je výhodný pro řešení problémů Karlovarského kraje.

Vedení ČSSD je proti kumulaci funkcí a doporučovalo sociálně demokratickým hejtmanům, kteří jsou zároveň poslanci, aby se rozhodli pro jeden z těchto placených postů. Na rozhodnutí měli půl roku. Jihočeský hejtman Jiří Zimola i jeho jihomoravský kolega Michal Hašek už oznámili, že se vzdají poslaneckého mandátu. Rozhodnutí zatím nezveřejnil vysočinský hejtman Jiří Běhounek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…