A jejda! Ombudsmana Křečka podpořily „známé firmy“ z Brna. To zase bude řev

19.02.2020 18:26

Brněnské seskupení, které se nazývá Slušní lidé, na sociálních sítích podpořilo nově zvoleného ombudsmana Stanislava Křečka. Partička je to známá. Proslula například tím, když po Brně „pronásledovala“ někdejšího komunálního politika Matěje Hollana, nebo když blokovala kontroverzní divadelní hru, ve které Ježíš znásilňuje muslimku.

A jejda! Ombudsmana Křečka podpořily „známé firmy“ z Brna. To zase bude řev
Foto: slusni-lide.cz
Popisek: Slušní lidé - logo

Říkají si Slušní lidé, ale vypadají jako borci z posiloven, co pro ránu nejdou daleko. Je otázka, jestli deklarovaná podpora z takové strany nového ombudsmana Stanislava Křečka potěší, či nikoliv, spíše asi ne. Dá se totiž čekat, že poslouží jako další voda na mlýn Křečkových kritiků.

Slušné lidi vede kickboxer Zdeněk Pernice. Seskupení proslulo tím, když předloni zablokovalo kontroverzní divadelní představení srbského dramatika Olivera Frjeliče s názvem Naše násilí a vaše násilí. Kontroverzní proto, že v tomto divadelním kusu postava Ježíše znásilňuje muslimku.

Hra v brněnském divadle Husa na provázku tehdy vyvolala ostré reakce. Slušní lidé její představení sveřepě zablokovali, když se postavili před jeviště, a diváci tak nic neviděli. Učinili tak cosi na způsob politického coming outu.

Video: Slušní lidé si vyšli za Matějem Hollanem (Zdroj: YouTube)

Video: Slušní lidé pochodují na kontroverzní divadelní inscenaci (Zdroj: YouTube)

Další a ještě starší perlička tohoto svérázného brněnského seskupení byla, když parta nabouchaných Slušných lidí chodila po Brně a hledala tehdejšího tamního politika Matěje Hollana. Chtěli si s ním zřejmě něco vyříkat. Dokonce zvonili i u něj doma. Ovšem Hollan tehdy doma nebyl. Asi měl štěstí.

„Vážený pane ombudsmane, dovolte, abychom Vám jménem politického hnutí Slušní lidé vyjádřili na počátku Vašeho mandátu úctu a podporu,“ napsali aktuálně Slušní lidé na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …