A jejej. Marek Dalík se prý v base nepěkně střetl s Romem

26.09.2016 8:25

Lobbista Marek Dalík má za sebou prvních pětadvacet dní za mřížemi. Z ruzyňské věznice v Praze se však přesídlil do jihomoravského Znojma. Za sebou má i první potyčku se spoluvězni. Píše o tom MF Dnes.

A jejej. Marek Dalík se prý v base nepěkně střetl s Romem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Dalík u soudu

Dalík si podle informací deníku prozatím krátí čas hlavně četbou. V cele není sám, jako byl první dny v pražské Ruzyni, ale v jedné místnosti přespává zhruba pětice mužů. Potyčku absolvoval s romským bossem. „Byl to jen menší konflikt, takových je tu spousta,“ řekl zdroj deníku s tím, že do konfliktu s tímto mužem se dostalo už mnoho vězňů.

Budíček Dalíka čeká každý den v 5:45 hodin, o víkendech či svátcích v sedm hodin. Spát se jde ve 21:45 hodin, o víkendu a ve svátek ve 23 hodin. Televizi na pokoji ani posilovnu zde vězni nemají. Introvertní Dalík se za brány věznice ale může například vzdělávat ve vaření. Jak uvedla mluvčí znojemské věznice Ludmila Kurdíková, letos otevřeli kuchařský kurz, jenž je akreditovaný ministerstvem školství. 

Dalík si ve vězení odpykává čtyřletý trest za pokus o podvod při nákupu obrněných transportérů Pandur. Nyní se upíná k rozhodnutí Nejvyššího soudu, kam podal dovolání proti rozsudku. 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…