A jejej. Zemanův podporovatel, který zostudil Schwarzenberga inzerátem, má problém

09.06.2015 7:31

Pražský advokát a bývalý důstojník StB Vladimír Zavadil má opět na krku policii. Před dvěma lety jej poiicie prošetřovala kvůli lživému inzerátu o Karlu Schwarzenbergovi před druhým kolem prezidentských voleb, nyní jej podezírá z uplácení exstarosty Prahy 11 Dalibora Mlejnského. Informaci přinesla MF Dnes.

A jejej. Zemanův podporovatel, který zostudil Schwarzenberga inzerátem, má problém
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

Exstarosta Mlejnský i dalších osmatřicet zastupitelů byli obviněni po několikaletém vyšetřování z prodeje městských pozemků pod cenou. Detektivové elitního protimafiánského útvaru nyní pátrají, zda došlo i ke korupci a praní špinavých peněz.

„Advokát Zavadil se podílel na transakcích – příkladně úhrady vysokých finančních částek souvisejících s podezřelými převody majetků,“ napsali podle MF Dnes detektivové v jednom z dokumentů z roku 2013 zařazených ve spise. 

Detektivové podle všeho podezřívají starostu Mlejnského, že za prodej pozemků pod cenou získal výhody spojené s domem, v němž dnes bydlí. A Zavadil v tom měl figurovat též – u prodeje domku měl asistovat. V té době totiž působil jako právník Prahy 11 a posléze se stal členem představenstva firmy Pátá investiční, jež měla podle policie rovněž získat pozemek pod cenou.

Kromě této nemovitosti se policie zajímá rovněž o řadový dům s pěti byty v Mnichově. Jeho adresu uvedl Mlejnský jako korespondenční pro dvě zahraniční banky, kde má účty. A světe, div se, k jednomu z nich má přístup i Zavadil.

Exstarosta Mlejnský v písemném vyjádření pro MF Dnes jakékoliv uplácení odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…