A mají utrum. Kebab v Plzni šel veřejně proti Židům, špatně dopadl

27.10.2023 11:20 | Monitoring

V Plzni rezonuje kauza podniku Sultan Kebab, který v souvislosti s válkou palestinského Hamásu a židovského státu vyvěsil antisemitské prohlášení, na které zareagoval i nový šéfredaktor zpravodajství ČT Michal Kubal. Společnost Foodora slíbila, že s tímto podnikem ukončí spolupráci.

A mají utrum. Kebab v Plzni šel veřejně proti Židům, špatně dopadl
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Na provozovně Sultan Kebab v Plzni se ve spojitosti s válkou mezi palestinským Hamásem a židovským státem objevil antisemitský nápis.

„Tito Židé jsou lidé, kteří zabíjeli i proroky jako ovce. Z tohoto důvodu je Bůh proklel. Tito Židé jsou těmi, kteří čistou panu Marii, chválenou Bohem, nazývají necudnou. Tito Židé jsou těmi, kteří chtějí zabít proroka Ježíše,“ mohli si přečíst zákazníci.

Na sociálních sítích se proti tomu mnozí ohradili.

„Abyste věděli, kam nechodit. Tihle zaslouží krach svého podniku a ideálně deportaci domů k Erdoganovi,“ napsala k textu religionistka Věra Tydlitátová. Prozradila také, že kauzou už se zabývá policie.

Sultan Kebab v Plzni

Sultan Kebab v Plzni

Uživatel vystupující pod nickem Faust se zeptal společnosti Foodora, zda to bude nějak řešit?

„Tuto provozovnu máte ve své nabídce rozvozu jídel @foodora_cz. Budete to nějak řešit? Děkuji za odpověď.“

Sultan Kebab v Plzni

Společnost Foodora, dříve známá jako Dáme jídlo, specializující se na rozvoz jídel z restaurací až k domovním dveřím, zareagovala. Teď společnost Foodora oznámila, že konkrétně s tímto plzeňským podnikem ukončuje spolupráci. Dopředu se omlouvala za to, že některé její procesy jsou zdlouhavé a rozvázání spolupráce může chvíli trvat.

„Jakékoliv projevy nenávisti vůči komukoliv jsou pro nás nejen na lokální, ale i na globální úrovni netolerovatelné. Proto v tuto chvíli zahajujeme vypnutí provozovny Sultan Kebab v Plzni z naší platformy,“ oznámila společnost.

Moderátor a také nový šéfredaktor zpravodajství ČT Michal Kubal Foodoře zatleskal. Do funkce šéfa zpravodajství ČT Kubala jmenoval nový ředitel ČT Jan Souček. 

Sultan Kebab v Plzni

Sultan Kebab v Plzni

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Mají rozum ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 27.10.2023 14:17:14
Na jedné straně Západ podporuje nynější genocidu Palesticů v pásmu Gazy a na druhé straně si sem už roky přiváží nelegální muslimské migranty, kteří jsou pro místní obyvatelstvo nejen ekonomickou přítěží, ale především bezpečnostní hrozbou. Jestli by nebylo lepší postupovat opačně, postavit se alespoň diplomaticky proti genocidě probíhající v Gaze a zavést účinná opatření, bránící nelegální migraci.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Kokain ve sněmovně: „Všichni vědí, kdo to tam nosí. I Pekarová.“

9:17 Kokain ve sněmovně: „Všichni vědí, kdo to tam nosí. I Pekarová.“

„Že se ve sněmovně šňupe jak o život a že po ‚odchodu‘ hlavního distributora Feriho jeho místo zauja…