A máme tě, Šlachto! Orgán týrá Babišova oblíbence. Hrozí mu tři roky vězení

15.05.2017 7:47

Někdejšímu řediteli ÚOOZ a současnému náměstku celní správy Robertu Šlachtovi možná hrozí stíhání. A to kvůli údajně neoprávněným jízdám služebním vozidlem z loňského června. Případ bude posuzovat Generální inspekce bezpečnostních sborů. Píše o tom deník Právo.

A máme tě, Šlachto! Orgán týrá Babišova oblíbence. Hrozí mu tři roky vězení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Inspekce už přitom jednou rozhodovala, případ odložila. To se však nelíbilo vedení policie a podalo stížnost k pražskému vrchnímu státnímu zastupitelství. A uspělo. „Důvodem byla zjištěná předčasnost napadeného rozhodnutí v souvislosti s neúplným prověřováním; tedy dostatečně nebyly zjištěny skutkové okolnosti,“ míní ředitelka odboru trestního řízení pražského vrchního státního zastupitelství Anna Puchtová. 

A o co že jde? Šlachta, jenž se rozhodl rezignovat loni v červnu kvůli reorganizaci policie, čerpal před svým odchodem z ÚOOZ dovolenou. A během ní měl podle všeho využívat vůz Škoda Superb, čímž se dle Policejního prezidia dopustil přečinu porušení povinnosti příslušníka bezpečnostního sboru.

Původní rozhodnutí inspekce v celé věci bylo odložení případu, a to na základě pokynu pražského městského státního zastupitelství. Šlachta vinu odmítá, zároveň si však také rýpnul do inspekce. „Už se nedivím, že inspekce není schopná zpracovat žádné závažnější kauzy, když se zabývá podobnými záležitostmi,“ řekl. 

V případě, že by byl Šlachta v celé věci obviněn a obžalován, hrozí mu až tříleté vězení nebo zákaz činnosti. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…