A najednou to jde. Další město ušetřilo stovky tisíc

06.06.2012 14:00

Březnice v jižních Čechách je dalším městem, které aktivně využívá možnosti úspor s využitím elektronických aukcí. Město se rozhodlo využít e-aukci na snížení ceny služeb za dodávku elektrické energie a díky tomu ušetřilo 360 tisíc korun.

A najednou to jde. Další město ušetřilo stovky tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Za tisíc korun si toho v příštím roce budeme moct koupit možná zase míň

Elektronická aukce se uskutečnila první červnový den a vstup do nového měsíce tak byl pro město rozhodně úspěšný. Vstupní hodnota veřejné zakázky o sdružených službách dodávky elektrické energie pro město Březnice činila na počátku elektronické aukce necelých 1,4 milionů korun.

Během půlhodiny, po kterou celá e-aukce probíhala, se však cena výrazně snížila a klesla až o 26,3 procenta. Nejnižší dosažená cena za dodávku elektřiny klesla na konečných 1 004 716 korun. „Výsledek aukce předčil naše očekávání,“ hovořil o takto vysoké úspoře starosta Březnice Jiří Štěrba.

Město díky zadávání zakázek přes systém CENTREs ušetří jen za elektřinu 358 511 korun. „Výsledek elektronické aukce potvrzuje správný směr vedení radnice ve vztahu k hledání možných finančních úspor z rozpočtu města Březnice. Zároveň prokazuje i ne zcela optimální stav a odhaluje dosavadní rezervy v této oblasti,“ dodal starosta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…